Nie wiedziałem gdzie to wrzucić. Najwyżej jak jakiś moderator uzna że lepszym miejscem będzie inny temat to proszę przenieść
Algorytm na Facebooku wrzucił mi taki filmik https://www.facebook.com/share/v/18TPfm ... tid=wwXIfr
I powiem że jestem zbudowany odwaga i tym co ten dziennikarz mówi i małżeństwie i rodzinie. Niby każdy o tym wie ale takie stwierdzenie bez ogródek to bardzo budujące że nie wszyscy się rozmienili na drobne. Że są w tym wiecie mediów ludzie z kręgosłupem.
Jeśli potrzebujesz pomocy duchowej napisz email: pomocduchowaDM@gmail.com
Komentarz aktualny
-
Maru
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 7
- Podziękowano: 10
Ja tam od początku wojny byłem za pomaganiem Ukrainie, ale z głową. Jak widać wódz Ukrainy nie potrafi docenić takiej pomocy. A na początku wojny ja na forach dyskusyjnych byłem nazywany ruską onucą, bo nie byłem za bezwarunkową pomocą dla strony Ukraińskiej. Dla niewtajemniczonych to chodzi o obecną sytuację z nazwą UPA i odebraniem najwyższego odznaczenia przez prezydenta Polski.
Prawica znów ma powody do zgryzoty. Kolejna rocznica bitwy pod Grunwaldem przypomina o wydarzeniu, które niezbyt pasuje do współczesnych prostych podziałów ideologicznych. Po jednej stronie stanęli wierni papieżowi prawicowi krzyżacy, a po drugiej niezwykła koalicja: litewscy poganie, husyci oraz Polacy, którzy mieli już serdecznie dość zakonu, który przez lata terroryzował okolicę. Paradoksów było więcej – wojskami polsko-litewskimi dowodził świeżo ochrzczony Jagiełło, którego przeciwnicy jeszcze długo oskarżali o ukryte sympatie do dawnej wiary. A jakby tego było mało, Krzyżaków wspieranych przez chrześcijański Zachód bili również tatarscy muzułmanie.
Historia bywa znacznie bardziej skomplikowana niż współczesne polityczne etykietki.
Historia bywa znacznie bardziej skomplikowana niż współczesne polityczne etykietki.
W punkt ! Miło być wśród wiedzących i myślących. Mnie też czerwony edukował zero-jedynkowo w sprawie Krzyżaków i nie tylko.
Trochę się narobiłem, żeby odzyskać wyprany mózg.
Historię i inne ludzkie sprawy biało-czarno widzą dzieci i to małe, ludzie o umysłowości dziecka , no i cynicznie , interesownie udają, że tak widzą politycy , spindoktorzy, propagandyści i agitatorzy spod ciemnej gwiazdy, tacy, co na podziałach i strachach budują sobie poparcie.
To, co się dziś wyprawia z ludnością i suwerenem, konsumentem mediów znacznie przewyższa perfidię czerwonej propagitki, a uzdolnieni macherzy wtedy robotę robili.
Trochę się narobiłem, żeby odzyskać wyprany mózg.
Historię i inne ludzkie sprawy biało-czarno widzą dzieci i to małe, ludzie o umysłowości dziecka , no i cynicznie , interesownie udają, że tak widzą politycy , spindoktorzy, propagandyści i agitatorzy spod ciemnej gwiazdy, tacy, co na podziałach i strachach budują sobie poparcie.
To, co się dziś wyprawia z ludnością i suwerenem, konsumentem mediów znacznie przewyższa perfidię czerwonej propagitki, a uzdolnieni macherzy wtedy robotę robili.
-
Marek Piotrowski
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 434
- Podziękowano: 1160
1) Nie dyskutujemy tu o polityce (w sensie omawiania bezpośrednio polityki aktualnej)
2) Wasze oświadczenia są... delikatnie mówiąc, pokrętne.
ALe nie będzę rozwijał z powodu p.1
1) Nie dyskutujemy tu o polityce (w sensie omawiania bezpośrednio polityki aktualnej)
Ale przecież to jest wątek polityczny. Czego się obawiasz, @Marek Piotrowski ??Marek Piotrowski pisze: 19 lip 2026, 19:38 Obawiam się, że: