Brzmi może dziwnie, ale jestem w trudnej sytuacji życiowej i szukam kogoś, kto z dobrego serca byłby w stanie podzieli się swoim jedzeniem z nadwyżek (jeśli takowe posiada)
Jeśli są takie osoby to proszę o jakiś kontakt przez PW lub email
dziękuję
dzięki za dobre słowo i poradySkaza pisze: 29 lis 2022, 15:47 Pomocy w tego typu sytuacjach można szukać w różnych miejscach w swojej okolicy np. porozmawiaj z proboszczem w swojej parafii.
Jak sytuacja ciężka to na pewno coś doradzi pomoże a może też słyszał czy ktoś aby nie poszukuje pracownika jakiegoś.
Pozdrawiam serdecznie.
u mnie tego nie ma otwartego na JUŻ, tak to dobrze jest w większej miejscowościMagnolia pisze: 29 lis 2022, 17:36 Caritas i Albertynki, Albertyni prowadzą jadłodajnie, albo udzielają takiej pomocy - masz internet więc szukaj darmowych posiłków, zapytaj bezdomnego na ulicy gdzie dają jeść, są dobrze poinformowani.
Ale jak się opiekuje chorymi rodzicami to po pierwsze oni mają jakieś emerytury, po drugie otrzymuje się zasiłek poelegnacyjny od państwa za rezygnację z pracy.Melisska pisze: 29 lis 2022, 21:09 Nawet widziałam w przeszłości zbiórki gdzie ktoś napisał że zajmuje się chorymi rodzicami, nie może pójść obecnie do pracy i zbiera pieniążki na żywność. Ludzie wpłacali. Można na takiej stronie ze zbiórkami dołączyć skany na przykład jakiegoś dokumentu gdzie są wypisane choroby rodziców wtedy to jest bardziej wiarygodne. Powodzeniajeśli zdecydujesz się założyć taką zbiórkę, podziel się linkiem wtedy wpłacę co nieco
![]()
No ale on chciał jedzenie a wy mu mowicie o zbiórkach zakładać. Makaron, ryż konserwy to można wysłać pocztą gdyby chciał podać adresDominik pisze: 29 lis 2022, 21:56 Serwis Zrzutka mogę polecić. Oni tam czasem proszą jak coś o dodatkowe dokumenty uwiarygadniające zbiórkę, w Twoim przypadku niekoniecznie, ale warto mimo to samemu się uwiarygodnić dokumentami.
Nie zakładaj zbiórek na mniej znanych stronach jak coś, o których pierwszy raz słyszysz.
Kiedyś była strona o pięknej nazwie Katolik Wspiera i znikła.
a tego nie doczytałem, wow , są jednak ludzie dobrego serca
Ja nie mam jak wysłać żywności. Mogę zrobić za to przelew.Aloes pisze: 29 lis 2022, 22:39No ale on chciał jedzenie a wy mu mowicie o zbiórkach zakładać. Makaron, ryż konserwy to można wysłać pocztą gdyby chciał podać adresDominik pisze: 29 lis 2022, 21:56 Serwis Zrzutka mogę polecić. Oni tam czasem proszą jak coś o dodatkowe dokumenty uwiarygadniające zbiórkę, w Twoim przypadku niekoniecznie, ale warto mimo to samemu się uwiarygodnić dokumentami.
Nie zakładaj zbiórek na mniej znanych stronach jak coś, o których pierwszy raz słyszysz.
Kiedyś była strona o pięknej nazwie Katolik Wspiera i znikła.
ok. makaron, ryż i konserwy mogę wysłać pocztą ...no tak po 6sztDomiszeptem pisze: 30 lis 2022, 8:38
jakby co to się odezwę, na razie może jednak sobie poradzę, ale gdyby było naprawdę cienko to się odezwę
WitajSkaza pisze: 30 lis 2022, 9:39 @Domiszeptem Jak dla mnie coś kręcisz bracie ... Abi chce Ci pomóc to obecnie nie chcesz. Mam tutaj na dolinie ostatnimi czasy całkiem przyzwoitego nosa do trolów i leciutko zapach ów takiego żartu wyczuwam. Obym się mylił tym razem, ale zdarzają się na forum tacy żartownisie co jakiś czas, więc nie złość się na nas tutaj bracie tylko uwierzytelnij się na tyle ile zdołasz.