https://www.niedziela.pl/artykul/87309/ ... arkiewicza
"Ponieważ Pan was więcej umiłował aniżeli inne narody, dopuścił na was ten ucisk, abyście oczyściwszy się z grzechów waszych, stali się wzorem dla innych narodów i ludów, które niebawem odbiorą karę sroższą od waszej [...]. Wojna będzie powszechna na całej kuli ziemskiej i tak krwawa, że naród położony na południu granicy Polski wyginie w niej zupełnie [...]. W końcu wojna stanie się religijna. Walczyć będą dwa obozy: obóz ludzi wierzących w Boga i obóz ludzi niewierzących w Niego. Nastąpi wreszcie bankructwo powszechne i nędza, jakiej nikt nie widział, do tego stopnia, że wojna sama ustanie z braku środków i sił. Zwycięzcy i zwyciężeni znajdą się w równej niedoli i wtedy niewierni uznają, że Bóg rządzi światem [...]. Wy, Polacy, przez ucisk ten oczyszczeni i miłością wspólną silni, nie tylko będziecie się wzajem wspomagali, ale nadto poniesiecie ratunek innym narodom i ludom, nawet niegdysiejszym waszym wrogom. I tym sposobem wprowadzicie niewidziane dawno braterstwo ludów.."
Proroctwa bł. ks. Markiewicza
Dodano po 4 minutach 27 sekundach:
Ciekawy artykuł.
Jeśli potrzebujesz pomocy duchowej napisz email: pomocduchowaDM@gmail.com
Offtopik, czyli rozmowy niekontrolowane
-
Mar
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 67
- Podziękowano: 27
Kiedyś marzyłem o zamieszkaniu we Włoszech ale teraz chyba bym się nie zdecydował. Zaczynać wszystko od nowa to trudna sprawa.Aloes pisze: 26 gru 2022, 10:42
Kto by chciał zamies,kać we Włoszech i mieć widok z okna na zieloną dolinę?
Nie spodziewałem się, że tak tanie są tam mieszkania. Rok temu kupiłem mieszkanie 35 m w tuż za Trójmiastem za prawie 300 tys. Co prawda w bardzo dobrym stanie i w bardzo dobrej lokalizacji ale jednak w porównaniu do cen we Włoszech o których mowa to zdecydowanie za dużo. Zwłaszcza biorąc pod uwagę standard życia. Niestety popyt i spekulacje na rynku doprowadziły do takich cen.
-
Adam2
Ech,wsiadło by się teraz do auta i w góry!do Karpacza!Zaraz bym wyzdrowiał,prawda?
-
Aloes
- Podziękował/a: 197
- Podziękowano: 621
Oczywiście odrazu na Śnieżkę co by GOPR nie był bezrobotny.Adam2 pisze: 04 sty 2023, 18:18 Ech,wsiadło by się teraz do auta i w góry!do Karpacza!Zaraz bym wyzdrowiał,prawda?
Ostatnio zmieniony 05 sty 2023, 15:04 przez Aloes, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Melisska
Bardzo dobrze cie rozumiem.Adam2 pisze: 04 sty 2023, 18:18 Ech,wsiadło by się teraz do auta i w góry!do Karpacza!Zaraz bym wyzdrowiał,prawda?
Ja miałam jechać z koleżanką na 3 dni nad morze. Ale się nie udało.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 05 sty 2023, 15:49 przez Melisska, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Lunka
- Podziękował/a: 958
- Podziękowano: 946
Czytamy obecnie "Krowę Matyldę" i układamy się do spania. Także ściskam mocno i jak mi miło, że o mnie pamiętasz
Chciałabym częściej bywać ale ten czas
Chciałabym częściej bywać ale ten czas
Bądź ze mną, Panie, w moim utrapieniu
-
Lunka
- Podziękował/a: 958
- Podziękowano: 946
Mam wyrzuty sumienia i za miękkie serce, zero asertywności. Przyszła Pani, która musiała zapłacić karę i ja jej na prośbę zmniejszyłam tą karę, choć oficjalnie nie mam takich uprawnień. Twierdzi, że jest byłą pracowniczką naszej instytucji na emeryturze i ech nie wiem co teraz mam robić. My często umurzamy same te kary z koleżanką jak ktoś niewiele przekroczy ale pani kierownik to mi da po łapach jakby się dowiedziała, że brak jakiejkolwiek asertywności.
Głupia jestem i tyle.
Głupia jestem i tyle.
Bądź ze mną, Panie, w moim utrapieniu
-
Skaza
Okazałaś życzliwość i dobre serce. Nie ma w tym ani krzty głupoty z twojej strony Lunko. Jak ta Pani jeszcze raz sobie naważy na taką karę to wtedy już nie popuścisz i nic nie zmniejszysz z niej.
-
Skaza
@Marek Piotrowski a jak skończyła się sprawa tej wspólnoty w której byłeś i się pogubiła ? czy Twoje obawy potwierdziły się po latach ? sorki za offtop, ale ciekawość bierze górę 
-
Marek Piotrowski
- Podziękował/a: 438
- Podziękowano: 1161
Wiesz, moje kontakty w tej chwili są żadne. Ponieważ podawałem w swoim czasie materiały, czasem jakiś zaniepokojony rodzic albo powoli przeglądający na oczy członek do mnie napisze - ale to wszystko wieści z drugiej ręki.Skaza pisze: 10 sty 2023, 19:45 @Marek Piotrowski a jak skończyła się sprawa tej wspólnoty w której byłeś i się pogubiła ? czy Twoje obawy potwierdziły się po latach ? sorki za offtop, ale ciekawość bierze górę![]()
Gorzej, że niektóre złe rzeczy, które wówczas były jednak rzadkością w grupach charyzmatycznych poza tą wspólnotą, mocno się rozlały na inne grupy.
-
Melisska
Aż się popłakałam. Ksiądz Teodor krótko o niszczących wyrzutach sumienia. Z błogosławieństwem.
https://youtube.com/shorts/568AI5-78Lw?feature=share
Dodano po 2 minutach 44 sekundach:
Miłego dnia wszystkim.
https://youtube.com/shorts/568AI5-78Lw?feature=share
Dodano po 2 minutach 44 sekundach:
Miłego dnia wszystkim.
-
Melisska
Może stres przed Mszą.
-
Skaza
Będę trzymał kciuki Melissko by Ci się udało pójść jutro