Jeśli potrzebujesz pomocy duchowej napisz email: pomocduchowaDM@gmail.com
Offtopik, czyli rozmowy niekontrolowane
-
Skaza
Również jestem za dodaniem ich do modlitewnika, są bardzo ciekawe i na swój sposób pasjonujące a jako wielbiciel wszystkiego co retro tym bardziej mnie urzekają 
-
wXlfX
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 9
- Podziękowano: 10
(ciach)Quinque pisze: 04 lip 2023, 21:55 Raczej na zasadzie:
Wszyscy znajomi to już zrobili tylko nie ja. Odębde stosunek tylko ten jeden raz żeby powiedzieć że ja też to robiłem. I będę mieć z tym spokój.
Zresztą jakoś mocno mu się nie dziwię. Ja mam podobne myśli, wszyscy dookoła to już robili tylko nie ja. Mam siebie za jakieś wynaturzenie i dziwadło
Zrobienia tego nic nie da, a nie robiąc masz szansę wbić magika. Już nie mówiąc o tym, że ponoć umierając jako prawiczek zmartwychwstaje się podczas pełni księżyca jako przepotężny lisz.
Son de cristal toda' tus lágrimas
-
Quinque
- Podziękował/a: 3
- Podziękowano: 5
Ile ty masz lat?wXlfX pisze: 06 lip 2023, 15:05comment_YSNFTW1HG2COOi91DmR6Tk6rQpM42Fpi.jpgQuinque pisze: 04 lip 2023, 21:55 Raczej na zasadzie:
Wszyscy znajomi to już zrobili tylko nie ja. Odębde stosunek tylko ten jeden raz żeby powiedzieć że ja też to robiłem. I będę mieć z tym spokój.
Zresztą jakoś mocno mu się nie dziwię. Ja mam podobne myśli, wszyscy dookoła to już robili tylko nie ja. Mam siebie za jakieś wynaturzenie i dziwadło
Zrobienia tego nic nie da, a nie robiąc masz szansę wbić magika. Już nie mówiąc o tym, że ponoć umierając jako prawiczek zmartwychwstaje się podczas pełni księżyca jako przepotężny lisz.
-
wXlfX
- Podziękował/a: 9
- Podziękowano: 10
Uważasz się za dziwadło bo nigdy nie (ciach) i oczekujesz poważnej rozmowy?
Jakby to powiedział śp. Major : śmiechu warte
Ostatnie upomnienie, kolejne będzie ostrzeżenie, które pociągnie za sobą blokadę stałą. Magnolia
Ostatnie upomnienie, kolejne będzie ostrzeżenie, które pociągnie za sobą blokadę stałą. Magnolia
Ostatnio zmieniony 07 lip 2023, 21:49 przez wXlfX, łącznie zmieniany 3 razy.
Son de cristal toda' tus lágrimas
-
Quinque
- Podziękował/a: 3
- Podziękowano: 5
Rozumiem że u ciebie w zawodówce nie mówili o czymś takim jak trendy społeczne? I że nie stosowanie się do nich może prowadzić do ostracyzmu (przynajmniej tego psychicznego/ewentualnie pewnego niekomfortu). Więc z łaski nie wyświetlaj się do mnie skoro twoimi autorytetami są (ciach) pokroju Majora.wXlfX pisze: 07 lip 2023, 21:48 Uważasz się za dziwadło bo nigdy nie rypałeś i oczekujesz poważnej rozmowy?
Upomnienie, za słownictwo. Każdy z nas odpowiada za swoje zachowanie i wpisy na forum. Niezależnie jak jesteśmy prowokowani przez innych, starajmy się zachować poziom wypowiedzi. Magnolia.
Ostatnio zmieniony 08 lip 2023, 0:14 przez Quinque, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Skaza
https://www.tvp.info/71172684/arcybisku ... kardynalem
Arcybiskup Grzegorz Ryś będzie kardynałem ! super wiadomość, bardzo się cieszę
Byłoby mega super fajnie jakby nasz rodak znowu kiedyś był powołany na głowę stolicy Apostolskiej ! 
Arcybiskup Grzegorz Ryś będzie kardynałem ! super wiadomość, bardzo się cieszę
-
Magnolia
- Podziękował/a: 3836
- Podziękowano: 4107
https://pl.wikipedia.org/wiki/Polscy_kardynałowie
obecnie mamy 3 kardynałów z uprawnieniami elektorskimi, abp Rys będzie czwarty!
obecnie mamy 3 kardynałów z uprawnieniami elektorskimi, abp Rys będzie czwarty!
mgr teologii,
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
-
Luteranin
- Wyznanie: protestantyzm
- Podziękował/a: 45
- Podziękowano: 26
Na Papieża nie musi być wybrany Kardynał. Osoba świecka też może być wybrana na Papieża - przynajmniej w teorii. Wystarczy być katolikiem i mężczyzną. Ty też możesz zostać Papieżem. Nie mam pojęcia jak zgłasza się kandydaturę.Skaza pisze: 09 lip 2023, 16:13 https://www.tvp.info/71172684/arcybisku ... kardynalem
Arcybiskup Grzegorz Ryś będzie kardynałem ! super wiadomość, bardzo się cieszęByłoby mega super fajnie jakby nasz rodak znowu kiedyś był powołany na głowę stolicy Apostolskiej !
![]()
Ostatnio zmieniony 09 lip 2023, 23:29 przez Luteranin, łącznie zmieniany 1 raz.
„Albowiem łaską zbawieni jesteście przez wiarę, i to nie z was: Boży to dar; nie z uczynków, aby się kto nie chlubił"
(Efez. 2,8–9)
(Efez. 2,8–9)
-
daniel
- Podziękował/a: 500
- Podziękowano: 948
A kiedy ostatnio zdarzyło się by to niekardynał został papieżem?Sebastian Biernacki pisze: 09 lip 2023, 23:28 Na Papieża nie musi być wybrany Kardynał. Osoba świecka też może być wybrana na Papieża - przynajmniej w teorii. Wystarczy być katolikiem i mężczyzną. Ty też możesz zostać Papieżem. Nie mam pojęcia jak zgłasza się kandydaturę.
„Marto, Marto, martwisz się i niepokoisz o wiele, a potrzeba tylko jednego.” Łk 10.41-42