Jeśli potrzebujesz pomocy duchowej napisz email: pomocduchowaDM@gmail.com
Offtopik, czyli rozmowy niekontrolowane
-
Skaza
Czyli nie zgadzasz się @Marek Piotrowski z badaniami szalonych naukowców na ten temat
? mi też wydają się tego typu rzeczy jednak ciut naciągane
a badania to wiadomo uzyskane fundusze bez względu na to czy przedmiotem badań jest coś sensownego czy nie.
-
Skaza
Może to tylko przypadek Abi i jakiś dodatek z "przypraw" trafił się kiepskiej jakości
mi się o uszy takie coś obiło, że nie należy mieszając ciasto w misce/naczyniu zmieniać kierunku kręcenia, że to niby wpływa na to czy ciasto się uda. Ile w tym prawdy nie wiem bo nigdy nie chciało mi się zmieniać kręcenia i zawsze odwrotnie do wskazówek zegara kręcę 
-
Marek Piotrowski
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 438
- Podziękowano: 1161
Ani sie zgadzam, ani nie - nie mam pojęcia.Skaza pisze: 04 sie 2023, 10:42Czyli nie zgadzasz się @Marek Piotrowski z badaniami szalonych naukowców na ten tematMarek Piotrowski pisze: 03 sie 2023, 22:44 "A tu, co postawimy mleko na kwaśne, to skądś wyłażą garbate karzełki i szczają nam do garnków."/Sławomir Mrożek, Słoń/? mi też wydają się tego typu rzeczy jednak ciut naciągane
a badania to wiadomo uzyskane fundusze bez względu na to czy przedmiotem badań jest coś sensownego czy nie.
Tak mi się skojarzyło
-
abi
to majonez, ze sie zwarzySkaza pisze: 04 sie 2023, 21:51 Może to tylko przypadek Abi i jakiś dodatek z "przypraw" trafił się kiepskiej jakościmi się o uszy takie coś obiło, że nie należy mieszając ciasto w misce/naczyniu zmieniać kierunku kręcenia, że to niby wpływa na to czy ciasto się uda. Ile w tym prawdy nie wiem bo nigdy nie chciało mi się zmieniać kręcenia i zawsze odwrotnie do wskazówek zegara kręcę
![]()
ale nie sprawdzalam
moja kolezanka swiecie wierzy w wit c lewoskretna i jesli jej to pomaga, to ok
-
Skaza
Coś pozytywnego o światowych dniach młodzieży, może to się nie potwierdzi a może kiedyś tak czas pokaże
z dedykacją dla koleżanki @amarwer
https://www.tvp.info/71808458/cud-w-fat ... kala-wzrok
z dedykacją dla koleżanki @amarwer
https://www.tvp.info/71808458/cud-w-fat ... kala-wzrok
-
Marek Piotrowski
- Podziękował/a: 438
- Podziękowano: 1161
Szczerze mówiąc, dziwię się, że kardynał ogłasza uzdrowienie wbrew mądrym normom Kościoła stosowanym w takiej sytuacji - jak to wyraził ks.Strzelczyk „Mamy instrukcję o modlitwie o uzdrowienie, w której jest napisane jasno, że nie wolno ogłaszać uzdrowienia przed przeprowadzeniem procedury zbadania jego autentyczności”.
Tym bardziej w tak.... niepewnym cudzie jak zmiana z zamazanego widzenia na pełne.
Nie wykluczam cudu, ale kto jak kto, ale kardynał powinien podchodzić do sprawy rozsądniej.
Tym bardziej w tak.... niepewnym cudzie jak zmiana z zamazanego widzenia na pełne.
Nie wykluczam cudu, ale kto jak kto, ale kardynał powinien podchodzić do sprawy rozsądniej.
-
Skaza
Może źle przetłumaczył ktoś słowa kardynała i miał na myśli tylko, że to taki mały cud w odczuciu tej dziewczyny i dla niej. Nie raz już tak było niestety choćby ze słowami Papieża Franciszka, że źle tłumaczone były.
-
Aloes
- Podziękował/a: 197
- Podziękowano: 621
To że jest to na serio wcale nie jest niemożliweDominik pisze: 11 sie 2023, 13:53 Masa takich tekstów jest na FB, może pisana dla beki, albo podniesienia oglądalności,,, a może poważnie ktoś tak napisał.
-
daniel
- Podziękował/a: 500
- Podziękowano: 948
"Młodzi ludzie podkreślali w badaniu uczucie utraty kontroli nad swoją prywatnością. ¾ respondentów ocenia regulaminy mediów społecznościowych jako trudne do zrozumienia. Często krytykowane są za „techniczny język” regulacji oraz tzw. podejście „wszystko albo nic” administratorów i właścicieli platform społecznościowych, zmuszające młodych ludzi do wyboru pomiędzy społecznym wykluczeniem albo uczestnictwem w mediach społecznościowych kosztem ich prywatności. Amnesty nawoływała do zakazu reklam celowanych, które bazują na intensywnym śledzeniu użytkowników. Na tę chwilę jedynie w krajach Unii Europejskiej zostały przyjęte regulacje powstrzymujące wielkie platformy przed profilowaniem nieletnich dla celów reklamowych.Aloes pisze: 16 sie 2023, 9:16 A co już wiesz? Że ludzie wrzucają na niego mamy? Czy Co cię tak rozczarowalo
Jak wynika z przeprowadzonej przez Amnesty ankiety, ponad połowa młodych użytkowników platform miała złe doświadczenia i była świadkiem „rasizmu, przemocy i znęcania się” oraz różnych form politycznego prześladowania (...), a także niechcianych propozycji seksualnych od innych użytkowników.
93% ankietowanych doświadczyło dezinformacji albo wprowadzenia w błąd online.
86% uczestników badania blokowało innych użytkowników w odpowiedzi na zawartość, na którą nie chcieli być narażeni.
Więcej niż połowa naszych respondentów raportowała treści jako nieodpowiednie na Instagramie – platformie wskazanej w ankiecie jako najbardziej popularna. Wielu użytkowników miało poczucie, że ich raporty zostały zignorowane i nadal byli narażeni na posty zbliżone w treściach do wcześniej zgłoszonych jako niepożądane.
Poza „uzależniającym” charakterem mediów społecznościowych, duża liczba respondentów – niezależnie od płci i kraju pochodzenia – wyraziła poczucie, że promowanie idei konkurowania w serwisach o uwagę i nieustannego porównywania się z innymi użytkownikami ma negatywny wpływ na ich zdrowie psychiczne.
Młodzi ludzie opisywali poczucie „niepokoju” i „samokrytyki” wobec „nierealistycznego obrazu ciała’’ pokazywanego w mediach społecznościowych.
Opowiadali też o „nadmiernej seksualizacji” ich ciała w „młodym wieku” jako efektu treści, z którymi mieli styczność w mediach społecznościowych.
"
https://www.amnesty.org.pl/badania-wply ... ych-ludzi/
„Marto, Marto, martwisz się i niepokoisz o wiele, a potrzeba tylko jednego.” Łk 10.41-42
-
daniel
- Podziękował/a: 500
- Podziękowano: 948
Do takich wniosków nie potrzeba żadnych badań, a spojrzenie.Aloes pisze: 16 sie 2023, 13:56 "Amnesty International zebrało wypowiedzi 550 dzieci i młodych ludzi w wieku od 13 do 24 lat z 45 krajów,"
Jak na 45 krajów to jakoś bardzo mala ta grupa
Z drugiej strony, żadne badania nie przekonają mnie do tego bym rzucił palenie.
„Marto, Marto, martwisz się i niepokoisz o wiele, a potrzeba tylko jednego.” Łk 10.41-42
-
Lunka
- Podziękował/a: 958
- Podziękowano: 946
Która z Pań moje drogie byłaby w stanie dzielic kuchnie z inną kobietą? Nie mamą i siostrą tylko np. teściową i szwagierką ?
Obecnie jest nas trzy co przy moim beznadziejnie uległym charakterze oznacza, że nie korzystam z niej w ogóle.
Jak ja bym chciała mieć wolny dostęp do garów
Obecnie jest nas trzy co przy moim beznadziejnie uległym charakterze oznacza, że nie korzystam z niej w ogóle.
Jak ja bym chciała mieć wolny dostęp do garów
Bądź ze mną, Panie, w moim utrapieniu