Jestem tu nowy i zarejestrowałem się by podzielić się z wami moją twórczością i zapytać czy tworząc coś takiego nie robię nic złego .
Kiedy piszę mam wrażenie jakbym to nie Ja pisał. Wewnętrznie w duchu nie wyznaję żadnej religii, natomiast wierzę w istnienie Boga, wierzę w moralność i że możemy idąc za głosem serca stworzyć raj na ziemi. Być może nie rozumiem jeszcze spraw duchowych do końca. Nie wiem. Moja potrzeba pisania i miłość do muzyki, zaowocowały stworzeniem dwóch utworów religijnych : "Z Tobą w jedności" i "Pójdź za mną"
Wygenerowałem muzykę w programach AI do tworzenia muzyki. Wszystko z pasji do muzyki i pisania. Kocham sztukę i bardzo ubolewam nad tym, że nie jestem prawdziwym muzykiem, ze względu na spore trudności życiowe
Moje pytanie brzmi ; Czy takie utwory powinny powstawać i czy nie robię nic złego tworząc za pomocą narzędzia jakim jest sztuczna inteligencja?
Z jednej strony podejrzewam że Bóg w swej mądrości pozwolił na stworzenie AI i posługiwanie się nim jak każdym innym narzędziem ; nożem można zabić lub pokroić chleb.
Jakie są wasze opinie na ten temat i jakie odczucia co do powyższych utworów?
Proszę o odpowiedzi i pozdrawiam