Jeśli potrzebujesz pomocy duchowej napisz email: pomocduchowaDM@gmail.com

Moja muzyka

O wszystkim, co nam gra w duszy. Muzyka sakralna, liturgiczna, religijna, poważna i popularna. Dzielimy się naszymi ulubionymi utworami i inspirujemy się
Awatar użytkownika
daniel
Wyznanie: katolicyzm
Podziękował/a: 500
Podziękowano: 948
ArtKushykStudio pisze: 17 kwie 2024, 12:07 Magnolia teksty w tych utworach są moje. Na ich podstawie wygenerowalem muzykę.
Twoje w sensie sam je piszesz czy wspólnie z SI?
„Marto, Marto, martwisz się i niepokoisz o wiele, a potrzeba tylko jednego.” Łk 10.41-42
ArtKushykStudio
Wyznanie: inne wyznanie
Podziękował/a: 1
Podziękowano: 3
Teksty w zupełności są moje. Żadnej współpracy SI przy pisaniu.
SI jest dla mnie jak tło dla moich wierszy, tekstów piosenek. SI "ubiera" teksty w muzykę.
No i zanim mi wygeneruje taką muzykę jaką chcę i jaka i się podoba to jest sporo nie udanych prób.
TheGreat
Podziękował/a: 26
Podziękowano: 16

Sama lubię np. malować z AI. Bardzo. Jest to o tyle ciekawe, że zawsze jest element zaskoczenia, jak wyjdzie, bo nie wiesz:P
ArtKushykStudio
A co mówicie o takiej bitwie ? 😅

(ciach)

Ja myślę, ze bardzo się pomyliłeś wpadając na pomysł, aby dać nam na forum taka piosenkę.
Za łamanie regulaminu 4c i 4 d, obraźliwe, oraz niezgodne z nauka Kościoła, - otrzymujesz ostrzeżenie. Magnolia.

Dodano po 1 godzinie 29 minutach 43 sekundach:
Nie rozumiem ostrzeżenia do tego filmu. Czy ktoś może mi to wyjaśnić ? To wizja artystyczna 😅
Ostatnio zmieniony 05 cze 2024, 9:01 przez Magnolia, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Wiktor
Podziękował/a: 4
Podziękowano: 1
(ciach)

Ja myślę, ze bardzo się pomyliłeś wpadając na pomysł, aby dać nam na forum taka piosenkę.
Za łamanie regulaminu 4c i 4 d, obraźliwe, oraz niezgodne z nauka Kościoła, wzywające do satanizmu - otrzymujesz ostrzeżenie. Magnolia.
No normalnie coś strasznego. Dobrze, że nie wrzucił linka do Harrego Pottera, bo by nami wszystkimi zaczęło obracać jak wskazówkami zegara :) A tak na serio to trochę więcej luzu @Magnolia
Awatar użytkownika
daniel
Podziękował/a: 500
Podziękowano: 948
Wiktor pisze: 04 cze 2024, 22:09 No normalnie coś strasznego. Dobrze, że nie wrzucił linka do Harrego Pottera, bo by nami wszystkimi zaczęło obracać jak wskazówkami zegara :) A tak na serio to trochę więcej luzu @Magnolia
Niełatwo ocenić "sztukę" lub to co próbuje nią być. Często trudno dotrzeć do intencji autora ponieważ metafora, artyzm, sztuka jest cenna między innymi dlatego, że w dużej mierze jej interpretację pozostawia się odbiorcy.
Właśnie dlatego czasem warto na zimne dmuchać.

Weźmy na przykład film Larsa von Triera "Tańcząc w ciemnościach". Jest piękny.
Jednakże długo jeszcze nie pokażę go mojej córce.

Forum odwiedza wiele osób w różnym wieku.
Także więcej pokory Wiktor.
„Marto, Marto, martwisz się i niepokoisz o wiele, a potrzeba tylko jednego.” Łk 10.41-42
Awatar użytkownika
Magnolia
Podziękował/a: 3836
Podziękowano: 4101
Wiktor pisze: 04 cze 2024, 22:09 A tak na serio to trochę więcej luzu @Magnolia
Wiktor ty masz 16 lat ja mam 50 lat i czuję się odpowiedzialna za publikowane tu treści, bo razem z Dominikiem założyłam to forum - mamy zupełnie inną perspektywę.
Poza tym, udzieliłam ostrzeżenia za łamanie regulaminu, a nie zbanowałam forumowicza od ręki. W moim odczuciu zachowałam odpowiednie rozeznanie.
Utwór zawiera bardzo dużo błędów teologicznych.
mgr teologii,
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
Awatar użytkownika
esperanza
Podziękował/a: 1264
Podziękowano: 777
ArtKushykStudio pisze: 04 cze 2024, 17:53

Dodano po 1 godzinie 29 minutach 43 sekundach:
Nie rozumiem ostrzeżenia do tego filmu. Czy ktoś może mi to wyjaśnić ? To wizja artystyczna 😅
Czy ty jesteś autorem, czy tylko masz to na swoim kanale yt? Utwór jest pełen błędów teologicznych co może wprowadzać słuchaczy w błąd i powodować nieporozumienie . Do tego stopnia, że po wysłuchaniu pierwszej zwrotki myśleliśmy że to jakiś "zart" czy nawet propagowanie satanizmu. Rozumiemy, że to wyraz artystyczny, ale sztuka też powinna dbać o to żeby nie wprowadzać odbiorców w błąd. Rozumiem też, że każdy przeżywa wiarę inaczej, jest na innym etapie swojej drogi i ma różne posiadanie wiedzy, ale zależy nam aby na tym forum pojawiały się treści zgodne z doktryną katolicką dlatego link został usunięty.
"Wystarczy ci mojej łaski. Moc, bowiem w słabości się doskonali”. (2Kor 12, 9).
Awatar użytkownika
Dominik
Podziękował/a: 650
Podziękowano: 1777
@ArtKushykStudio Ty pisałeś tekst piosenki czy chatgpt?
ArtKushykStudio
Tekst tej piosenki napisał akurat chat gpt. Jak na moje to pierwsza część utworu to jedno wielkie, zwodnicze kłamstwo które wypowiada zbuntowana jednostka, stworzona przez Boga, w celu odwrócenia od niego innych stworzeń. To jest jego manipulacja.

Dodano po 3 minutach 56 sekundach:
Uważam że jest świetnie oddana i nie ma w tej pierwszej części mowy o błędach teologicznych, ponieważ to są praktycznie wszystko kłamstwa. Wiadomo że ów zły kłamie i będzie kłamał bo tak sobie wybrał.

Dodano po 24 minutach 7 sekundach:
Inaczej.
Gdy pierwszy raz przeczytałem tekst to pomyślałem "No nieźle leci w kulki ".
Pierwsza część oddaje charakter złego osobnika i chęć zwiedzenia ludzi. To jest zgodne z naukami teologicznymi, które jasno mówią o nim jako o zwodzicielu i kłamcy i to jest tak prosta informacja, że nie trzeba studiować teologii żeby to zrozumieć.

Dodano po 7 minutach 48 sekundach:
Jeszcze dopiszę. Utwór się powinno postrzegać jako całość. Pierwsza część bez drugiej jest niekompletna, słuchacz może być zdezorientowany jeżeli odsłuchal tylko pierwszą część. Ale po odsluchaniu zwrotki Boga, każdy widzi i myśli "No tak zły to niezły ściemniacz".
Wysyłałem to wielu ludziom i każdy to widział w taki sam sposób, o którym właśnie piszę. Tylko tutaj są jakieś dziwne akcje

Dodano po 3 minutach 4 sekundach:
Aha!
Tekst modyfikowalem żeby słowa pasowały, bo chathpt czasami coś odwala dziwnego.

Dodano po 16 minutach 51 sekundach:
Jeżeli jego kłamstwa to samo co błędy teologiczne to ok, zgadzam się z wami. Ale o to właśnie chodziło w tworzeniu tego. Moim poleceniem było to żeby chathpt napisał bitwę tak jakby owe postacie to napisały, miał się w wczuć te istoty, opierając się o informacje z Biblii. Mam nadzieję że jest to już w miarę wyjaśnione. Cały zamysł tego projektu.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2024, 23:55 przez ArtKushykStudio, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Magnolia
Podziękował/a: 3836
Podziękowano: 4101
Mimo że rozumiemy Twoje argumenty, to decyzja administracji pozostaje utrzymana.

Dziwi mnie twoja obrona tekstu czata gpt, bardziej bym to rozumiała gdyby to był twój tekst. Ale w przypadku AI, trzeba założyć że się myli, bo to tylko sztuczna inteligencja. Sam piszesz, ze coś poprawiałeś bo w tekście były dziwne słowa... a zakładasz ze sens jest zgodny z Biblią?

Przede wszystkim pierwszy błąd polega na założeniu że Bóg i szatan to są równi przeciwnicy, bo tak nie jest. Bóg jest Stwórca a szatan stworzeniem.
Może kojarzysz taki obrazek:
Obrazek
To jest fałszywy obraz, zawiera ten sam błąd teologiczny jak twoja piosenka. Prawda jest taka, że to nie są równi przeciwnicy.
W tej piosence jest słowo przeciwko słowu, tak jak na obrazku. Tak jakby Bóg walczył o ludzi z szatanem... Bzdura - szatan został pokonany! Jest nieposłusznym stworzeniem, wewnętrznie skłóconym, pełnym nienawiści, ale nie jest równym Bogu przeciwnikiem, bo jest tylko stworzeniem.

Twierdzisz ze w pierwszych zwrotkach są same kłamstwa, bo śpiewa to lucyfer. Ale nie widzisz że w zwrotce Boga również wdarły się błędy teologiczne... zapewne nie znasz na tyle teologii ani Biblii.
Upadłeś, lecz wciąż w sercu mym jesteś,
Czekam na twój powrót, chodź Ja Cię uleczę uleczę.
Decyzje stworzeń duchowych są niezmienne, wieczne. Zarówno decyzja Boga jak i szatana. Bóg owszem kocha wszystkie swoje stworzenia i ta miłość jest niezmienna, dlatego podtrzymuje je przy życiu, bo On jest Źródłem życia.
Ale nie czeka na powrót lucyfera i go nie uleczy... bo decyzja lucyfera została podjęta również niezmiennie, miał pełną wiedzę i świadomość o tym co robi i że to jest nieodwracalne.
Stworzyłem światło, by rozproszyć mrok,
Każdy krok w ciemności, to krok w moją stronę.
Z tym też się nie mogę zgodzić. Bóg jest Światłością i nie ma ani początku ani końca. Ergo nie stworzył światła, tylko nim JEST i zawsze JEST. a z tekstu można wywnioskować że mrok był pierwszy... bzdura.
A drugie zdanie zupełnie jest dla mnie po prostu nieprawdziwe.
mgr teologii,
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
Awatar użytkownika
Dominik
Taki utwór stworzyłem

Awatar użytkownika
Dominik
Podacie jakieś teksty religijnych piosenek?
Spróbuję zrobić z nich piosenki.
Awatar użytkownika
Dominik
Kolejna piosenka