Jeśli potrzebujesz pomocy duchowej napisz email: pomocduchowaDM@gmail.com

Zemsta ?

Pragniemy stworzyć tu życzliwą i braterską atmosferę, chcemy wiedzieć, z kim piszemy - daj się poznać. Przedstaw się użytkownikom forum religijnego.
serceptaka

Witam, to moj pierwszy wpis tutaj. :)

Chodzi o Koronke do Bozego Miłosierdzia i zmarlego starszego mezczyzne, ktorego znalam z widzenia przeszlo 15 lat.
Otoz, ten Pan od wielu lat byl schorowanym wdowcem, zyl samotnie i kiedy dowiedzialam sie, ze zmarl, postanowilam za jego dusze pomodlic sie Koronke do Bozego Milosierdzia.
Modlilam sie przez trzy kolejne dni o wybawienie Jego Duszy, jeszcze przed pogrzebem.
Za kazdym razem po koronce, czulam ze zrobilam dobry uczynek.
I od tego czasu,kiedy skonczylam sie modlic, a minelo szesc dni, CODZIENNIE (czyli 6x ! )jestem atakowana przez obcych mi ludzi, ktorych zupelnie przypadkiem spotykam na ulicy.
Ludzie ci, bez jakiejkolwiek przyczyny zachowuja sie w stosunku do mnie bardzo agresywnie !
I tu , moje pytanie, bo doszlam do pewnego wniosku....
Czy to mozliwe, ze zostaje atakowana Z ZEMSTY za Modlitwe, bo przez moje wstawiennictwo ta Dusza zostala ciemnym mocom odebrana?
Zaczynam sie bac..... CO ROBIC, zeby te ataki na mnie sie skonczyly ?

Za kazde pomocne slowo z wdziecznoscia dziekuje! @};-
Awatar użytkownika
Magnolia
Wyznanie: katolicyzm
Podziękował/a: 3836
Podziękowano: 4107
Witaj kochana, wiele osób czyniących dobre uczynki, przyznaje że jednocześnie przeżywają jakiegoś rodzaju "prześladowanie" ze strony świata. Ja sama także zauważam coś takiego, im więcej dobra czynię, to spotyka mnie coś zaskakującego i złego.
Najważniejsze jest by trwać w łasce uświęcającej i modlitwie. Komunia św - czyli sam Jezus- nas chroni przed złem.
Innymi słowy szatan już został pokonany, jego poczynania obecnie nam poważnej krzywdy nie uczynią, bo chroni nas Jezus.
Wiem ze to jest przykre doświadczenie, spotkać się z atakiem na ulicy, oczywiście jeśli to więcej niż słowa to warto po prostu zgłosić to na policji, masz prawo się bać i bronić. Ale najważniejsze żebyś trwała w łasce uświęcającej.
No i nie przestawaj czynić dobra. Nie poddawaj się. Bo zyskujesz sobie skarby w niebie.

Ja się nie przejmuję, ja robię swoje i ufam w Bożą opiekę.
Nawet gdy straciłam pracę, nieoczekiwanie i z błahych powodów, w miesiąc miałam lepszą pracę, piękny gabinet i sporo nowych klientów, a po roku moja praca zawodowa tak się rozkręciła , ze nigdy bym się nie spodziewała takiego sukcesu, przeszło to moje wyobrażenia. Ja mam takie doświadczenia gdy ufam Bogu, to czuję Jego błogosławieństwo, choć świat próbuje mi dokuczyć.

Trzymaj się Jezusa i czyń dobro!
mgr teologii,
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
serceptaka

Magnolia @};- @};- @};- dziekuje.
To bardzo wazne dla mnie , co napisalas. Potwierdzenie.
Jest jedno ALE, mianowicie z doswiadczenia wiem, ze postepowanie zgodne z naukami Jezusa a NAWET codzienne przyjmowanie Eucharystii Sw .( na przykladzie wielu swietych i blogoslawionych) nie chroni przed atakami mocy zla....
To prawdopodobnie celowe dzialanie aby mnie powstrzymac przed Koronka w intencji Dusz. Mam byc zniechecona, mam czuc strach.
Ja nawet nie mam o tym z kim porozmawiac....
Jesli chodzi o zgloszenie , ja tych osob nie znam. Musialabym je przytrzymac ( mam 160cm wzrostu) az do przyjazdu policji , a oni staliby prawdopodobnie potulni jak baranki na to, by ich wylegitymowac.
Patrzac w oczy jednemu z agresorow, ktory sie KLAMLIWIE tlumaczyl " ze to niechcaco " zobaczylam w jego oczach czyste zlo, to byla satysfakcja, ze mu sie udalo mnie skrzywdzic. Siwowlosy mezczyzna o surowej zimnej twarzy diabla.
Magnolia, to jest szesc przypadkow w ciagu szesciu dni. Nikt mi nie uwierzy ...
Pozdrawiam @};-
Awatar użytkownika
Magnolia
Owszem święci doświadczali różnych ataków, ale de facto nic im to zło nie robiło.
To nie jest tak, że są dwie równorzędne moce, dobra i zła moc. Absolutnie Jezus pokonał szatana, czyli ma Większą MOC. Jest Panem, a szatan stworzeniem.
Właśnie dlatego nie ma powodu się bać, bo nic złego na duszy ci taki atak nie zrobi.
To też nie jest tak, ze z powodu odmawiania koronki codziennie będziesz doświadczała takich sytuacji. Ja odmawiam prawie codziennie i najcześciej nic się nie dzieje złego. to minie, albo się uspokoi.
mgr teologii,
serceptaka

Tak! Jezus jest Panem, ale za malo Jezusa, za malo, trzeba go wiecej !
Jesli chodzi o szkode na duszy, to juz uczynilo.
Wszystkim , ktorzy mnie zaatakowali, poslalam z nienawiscia duzo zlych zyczen.
A wiem, ze nie powinnam tak robic. Bo moga sie spelnic.
Awatar użytkownika
Magnolia
Skorzystaj ze spowiedzi i wróć do łaski.
mgr teologii,
Gość

Tak. Powinnam przede wszystkim DLA SIEBIE wymodlic Blogoslawienstwo i Laske.
Dla siebie !
A swoja droga, to porzadnie musial ten s.p. czlowiek za zycia nagrzeszyc, ze moce piekielne byly pewne, ze juz jego dusze maja.
No bo chyba im sie jednak z pazurow wysliznela ;)
Droga Magnolio, musze to wszystko przemyslec, gdzies doczytac...
Dziekuje serdecznie @};- @};- @};- i zycze Ci abys zawsze i wszedzie prowadzona byla przez Ducha Swietego !
Awatar użytkownika
Magnolia
Dziękuję.
mgr teologii,
Awatar użytkownika
Koss
Podziękował/a: 245
Podziękowano: 224
serceptaka pisze: 10 wrz 2025, 13:28 Witam, to moj pierwszy wpis tutaj. :)

Chodzi o Koronke do Bozego Miłosierdzia i zmarlego starszego mezczyzne, ktorego znalam z widzenia przeszlo 15 lat.
Otoz, ten Pan od wielu lat byl schorowanym wdowcem, zyl samotnie i kiedy dowiedzialam sie, ze zmarl, postanowilam za jego dusze pomodlic sie Koronke do Bozego Milosierdzia.
Modlilam sie przez trzy kolejne dni o wybawienie Jego Duszy, jeszcze przed pogrzebem.
Za kazdym razem po koronce, czulam ze zrobilam dobry uczynek.
I od tego czasu,kiedy skonczylam sie modlic, a minelo szesc dni, CODZIENNIE (czyli 6x ! )jestem atakowana przez obcych mi ludzi, ktorych zupelnie przypadkiem spotykam na ulicy.
Ludzie ci, bez jakiejkolwiek przyczyny zachowuja sie w stosunku do mnie bardzo agresywnie !
I tu , moje pytanie, bo doszlam do pewnego wniosku....
Czy to mozliwe, ze zostaje atakowana Z ZEMSTY za Modlitwe, bo przez moje wstawiennictwo ta Dusza zostala ciemnym mocom odebrana?
Zaczynam sie bac..... CO ROBIC, zeby te ataki na mnie sie skonczyly ?

Za kazde pomocne slowo z wdziecznoscia dziekuje! @};-
Witaj:)
aż nie mogę uwierzyć bo ja też swego czasu byłam atakowana i wyzywana przez obcych ludzi a moja rodzina mi nie wierzyła. Najczęściej po Mszy świętej (spowiedź i Komunia św.), także bardzo dobrze cię rozumiem!!

Dodano po 58 sekundach:
Wielka szkoda że tej użytkowniczki forum już nie ma, cóż bywa i tak. Widzę że nie tylko ja tak mam.
.................
serceptaka

Witam Cie Koss :) , i serdecznie dziekuje za wsparcie. @};-
Nie przypuszczalam, ze w ciagu paru dni moj wpis bedzie mial tak wysoka ogladalnosc. :-o
Oczywiscie, ze Ci wierze . Kazdy atak jest spowodowany nienawiscia, a moze i strachem.
A zlo przewaznie posluguje sie ludzmi do takich czynow, no chyba ze atakuja same demony osobiscie...
Bez chetnych ludzi , zlo bedzie slabiutkie, bez mocy, a moze nawet kiedys przestanie istniec.
Przeciez w pewnych obszarach tak jest.
Kazdy z nas ma Wolna Wole i szkoda mi tych, ktorzy swoja wole oddaja zlemu.
Przeciez wiadomo, ze szatan nienawidzi ludzi, kuszeniem ich zdobywa , tak by stali sie narzedziem w jego reku.
A potem ich porzuca jak zuzyta scierke do podlogi. I u niego nie ma zmiluj sie, on sie przez to czuje wladca.
Mnie atakowali ludzie a tylko jeden byl ciemnym zlem , to byl demon w ludzkiej postaci.
Moj wpis tutaj, to bylo polaczenie kropek.
Bo jakos dotychczas, mimo wiedzy , z wielu zdarzen tak naprawde nie zdawalam sobie sprawy.
A mianowicie, dlaczego TAK sie dzieje - jak sie dzialo, jaka przyczyna tego byla.
Teraz juz wiem, to nienawisc, zawisc i strach do tych ktorzy wybieraja Jezusa .
I wlasnie dlatego , ci dobrzy, prawi, szlachetni, milosierni , sa gnebieni, wysmiewani, atakowani itp.

U mnie uspokoilo sie jak reka odjac.
A stalo sie to dokladnie po przedstawieniu sytuacji tutaj, na Forum.
Byc moze, ktos przegonil te ataki modlitwa ?
Tak mysle i SERDECZNIE za przegonienie tego paskudztwa dziekuje @};-
BOG ZAPLAC ! :x
Awatar użytkownika
Koss
Podziękował/a: 245
Podziękowano: 224
Może ataki chwilowo umilkły, oby nie wróciły.
.................