Żyć zgodnie z własnym sumieniem zgodnie z Bożymi przykazaniami i to będzie dobre?
Technicznie złamałem za poprzednich "żyć" sporo z tych przykazań, a perfekcji na tym świecie nigdy nie osiągnę.
Jeśli potrzebujesz pomocy duchowej napisz email: pomocduchowaDM@gmail.com
Rozterki Grey
-
Magnolia
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 3836
- Podziękowano: 4107
Odpowiem na pytanie: tak. Tak będzie dobrze.
Każdy z nas jest grzesznikiem.
Wielu z nas ma na sumieniu wielkie błędy … na szczęście Bóg jest Miłosierny dla skruszonych serc.
Wielu z nas ma na sumieniu wielkie błędy … na szczęście Bóg jest Miłosierny dla skruszonych serc.
mgr teologii,
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
-
Grey
- Podziękował/a: 17
- Podziękowano: 10
"Skruszone" Tak, kiepskie serce Tak,Magnolia pisze: 13 gru 2025, 15:47 Odpowiem na pytanie: tak. Tak będzie dobrze.
Muszę jakoś oczyścić głowę, bo nie powiem dziewczynie ,że tęsknię za nią do szaleństwa.
Ostatnio zmieniony 13 gru 2025, 17:12 przez Grey, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Magnolia
A kto jest odpowiedzialny za syf na świecie?
Kto dokonuje wyborów?
Kto żyje na tym świecie?
Kto dokonuje wyborów?
Kto żyje na tym świecie?
mgr teologii,
-
Grey
Ludzie. Choć wiem , że Bóg dał nam wolną wolę to czy nie ukarzę osób za wyrządzone zło?Magnolia pisze: 15 gru 2025, 20:26 A kto jest odpowiedzialny za syf na świecie?
Kto dokonuje wyborów?
Kto żyje na tym świecie?
Patrząc na to jak Świat się kreuje nie widzę dobrych czasów...
Ostatnio zmieniony 15 gru 2025, 20:45 przez Grey, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Magnolia
Tak ludzie są odpowiedzialni za to jak świat wygląda. I jest na świecie zarówno dobro jak i zło. Dobro jest ciche i często ukryte. A zło krzyczy i hałasuje. Dlatego może się wydawać że jest go więcej ale to nie jest prawda.
Codziennie mamy za co dziękować Bogu i innym ludziom za dobro. Tylko trzeba się je nauczyć zauważać i doceniać
Codziennie mamy za co dziękować Bogu i innym ludziom za dobro. Tylko trzeba się je nauczyć zauważać i doceniać
mgr teologii,
-
Grey
Ja nie mam wiary w ten Świat.Magnolia pisze: 15 gru 2025, 20:49 Tak ludzie są odpowiedzialni za to jak świat wygląda. I jest na świecie zarówno dobro jak i zło. Dobro jest ciche i często ukryte. A zło krzyczy i hałasuje. Dlatego może się wydawać że jest go więcej ale to nie jest prawda.
-
Grey
Myśli są chore prawda- ale nie ufam Światu, ludzie nie osądzą innych za złe rzeczy, a złe osoby będą bezkarnie niszczyć życia innymMagnolia pisze: 17 gru 2025, 17:16 Nie, Bóg obiecał w Piśmie św, że już nie ześle potopu.
A skąd myśli o potopie?
-
Magnolia
To zależy od nas, czy będziemy odpowiadać złem za zło czy tak jak uczy Biblia: zło dobrem zwyciężaj!
Ta zasada może wprowadzić do świata tyle dobra że może go całkiem przemienić.
mgr teologii,
-
Grey
Okej. Co mam jednak powiedzieć jak się śmierci boję i nie mam pewności co dalej będzie ze mnąMagnolia pisze: 17 gru 2025, 17:36 To zależy od nas, czy będziemy odpowiadać złem za zło czy tak jak uczy Biblia: zło dobrem zwyciężaj!
Mam nadzieję, że Bóg za czyste zło osądzi.
Ostatnio zmieniony 17 gru 2025, 18:15 przez Grey, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Magnolia
@Grey ja tez się bałam śmierci. Pisze w czasie przeszłym bo już się nie boję.
Pamiętam chwilę w której mnie Bóg uwolnił z tego lęku. Szłam ulicą i byłam krótko po diagnozie i skierowaniu do szpitala, miałam mieć zabieg w narkozie. Szłam i na słuchawkach miałam pieśni religijne i całą sobą śpiewałam uwielbienie mimo, że się bałam jak cholera.
Ale zrozumiałam, że śmierć to jedynie przejście do Boga i wieczności, a tego przecież pragnę.
Dlatego skupiam się na pragnieniu bycia z Bogiem, tu na ziemi a potem w wieczności.
Jak każdy boję się bólu i umierania, ale samej śmierci nie.
Bóg jest Sprawiedliwy i na pewno Miłosierny - Jego sądu nie ma się co bać, mówi nam o tym opowieść o Miłosiernym Ojcu, wers 20 ( Łk 15, 20) - sam przeczytaj i powiedz jak długo Bóg zajmował się grzechem swego syna?
Pamiętam chwilę w której mnie Bóg uwolnił z tego lęku. Szłam ulicą i byłam krótko po diagnozie i skierowaniu do szpitala, miałam mieć zabieg w narkozie. Szłam i na słuchawkach miałam pieśni religijne i całą sobą śpiewałam uwielbienie mimo, że się bałam jak cholera.
Ale zrozumiałam, że śmierć to jedynie przejście do Boga i wieczności, a tego przecież pragnę.
Dlatego skupiam się na pragnieniu bycia z Bogiem, tu na ziemi a potem w wieczności.
Jak każdy boję się bólu i umierania, ale samej śmierci nie.
Bóg jest Sprawiedliwy i na pewno Miłosierny - Jego sądu nie ma się co bać, mówi nam o tym opowieść o Miłosiernym Ojcu, wers 20 ( Łk 15, 20) - sam przeczytaj i powiedz jak długo Bóg zajmował się grzechem swego syna?
mgr teologii,
-
Magnolia
Bogu pierwszemu zależy na naszym zbawieniu, popatrz na cytat z mojego podpisu, czyli On najlepiej wie kiedy jesteśmy do zbawienia gotowi i przygotowani i wtedy nas zabiera. Ja w to mocno wierzę.
TY jesteś młody, masz jeszcze wiele do zrobienia w swoim życiu, aby przygotować się do zbawienia. I to jest powód do wdzięczności, że masz czas.
TY jesteś młody, masz jeszcze wiele do zrobienia w swoim życiu, aby przygotować się do zbawienia. I to jest powód do wdzięczności, że masz czas.
mgr teologii,
-
Grey
Tego co zawsze samego Świata ludzkiego samego Siebie i cierpienia...
Również tego, że nie umiem poznać Boga.
Ostatnio zmieniony 20 gru 2025, 20:37 przez Grey, łącznie zmieniany 1 raz.