Jeśli potrzebujesz pomocy duchowej napisz email: pomocduchowaDM@gmail.com
Rozterki Grey
-
NeoArt
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 8
- Podziękowano: 15
Moim skromnym zdaniem do Boga możesz zwracać się ze wszystkim. Dosłownie. :-)
I uzmysłów sobie że Bóg Cię kocha. Bezwarunkowo. Naprawdę Cię kocha i naprawdę bezwarunkowo. Rozmawiaj z Nim jak z najlepszym przyjacielem :-)
I uzmysłów sobie że Bóg Cię kocha. Bezwarunkowo. Naprawdę Cię kocha i naprawdę bezwarunkowo. Rozmawiaj z Nim jak z najlepszym przyjacielem :-)
-
Magnolia
- Podziękował/a: 3836
- Podziękowano: 4101
Jestem przy Tobie, Grey, Twój Anioł Stróż tez jest przy tobie cały czas.
Jak myślisz czemu nie odpisuje?
Jak myślisz czemu nie odpisuje?
mgr teologii,
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
-
Grey
- Podziękował/a: 17
- Podziękowano: 10
Właśnie nie wiem i się boję... Martwię się o nią... Jedna głupia wiadomość , że jest okej Mi by wystarczyła... Może przesadzam, ale straciłem poczucie bezpieczeństwa.
Dodano po 8 minutach 37 sekundach:
Właśnie nie wiem i się boję... Martwię się o nią... Jedna głupia wiadomość , że jest okej Mi by wystarczyła... Może przesadzam, ale straciłem poczucie bezpieczeństwa.
Dodano po 8 minutach 37 sekundach:
-
Magnolia
Nie jest dobrze gdy nasze poczucie bezpieczeństwa lokujemy w drugiej osobie... widzisz to chyba na swojej sytuacji.
Powody milczenia mogą być bardzo różne, nie wyobrażaj sobie najgorszego. A pokłóciliście się jakoś ostatnio?
Powody milczenia mogą być bardzo różne, nie wyobrażaj sobie najgorszego. A pokłóciliście się jakoś ostatnio?
mgr teologii,
-
Magnolia
Masz rację, choroba nie pomaga zachować spokój w takiej sytuacji. Postaraj się o rozmowę z kimś bliskim, albo ze swoja terapeutką choćby telefonicznie.
mgr teologii,
-
Grey
Nie mogę się do niej dodzwonić ani mi nie odpisuje... Chyba nie chce mnie znać...
Ale w tym wszystkim najgorsze jest, że nie dostaje nawet odpowiedzi co się dzieje... I to mnie boli
Dodano po 36 minutach 42 sekundach:
Wolę się pomodlić o śmierć do kogokolwiek...
Ale w tym wszystkim najgorsze jest, że nie dostaje nawet odpowiedzi co się dzieje... I to mnie boli
Dodano po 36 minutach 42 sekundach:
Wolę się pomodlić o śmierć do kogokolwiek...
Ostatnio zmieniony 06 lut 2026, 8:23 przez Grey, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Magnolia
Grey rozumiem, że taka sytuacja boli, ale to nie powód by modlić się o śmierć. Módl się o łaskę przetrwać ten czas.
Ja dziś tez miałam bardzo trudne dla mnie doświadczenie, trzymałam się słów: "wystarczy ci mojej łaski" i dałam radę to przetrwać. Ty tez dasz radę.
Ja dziś tez miałam bardzo trudne dla mnie doświadczenie, trzymałam się słów: "wystarczy ci mojej łaski" i dałam radę to przetrwać. Ty tez dasz radę.
mgr teologii,
-
Grey
To prawda, teraz najlepiej się odkurować i ogarnąć swoje sprawy....
Jak dostrzec działania Boga i, że chcę dla Ciebie najlepiej? Nie mam może masowych powodów by się bać teraz, ale mając obawy, że opuszczę "gardę" świat się zmienia brutalnie i niszczy przekonanie, że Bóg nam pomaga...
Jak dostrzec działania Boga i, że chcę dla Ciebie najlepiej? Nie mam może masowych powodów by się bać teraz, ale mając obawy, że opuszczę "gardę" świat się zmienia brutalnie i niszczy przekonanie, że Bóg nam pomaga...
-
Magnolia
świat robi swoje, my wierzymy w swoje. Codziennie dzieją się rzeczy dobre i złe. łatwiej nam zauważać te złe i się na nich skupiać. Zauważanie dobra wymaga wysiłku na początku, ale potem już wchodzi w nawyk. potem zauważanie dobra od ludzi i dobra w świeci przychodzi juz dużo łatwiej i cieszy serce.
Ja bardzo lubię cytat z Apokalipsy 3 rozdział wers 20: Oto stoję u drzwi i kołaczę: jeśli kto posłyszy mój głos i drzwi otworzy, wejdę do niego i będę z nim wieczerzał, a on ze Mną.
Stoję - czyli czas teraźniejszy, cały czas Jesus stoi u drzwi twego serca. To jest naprawdę Dobra Nowina, że Jezus jest tak blisko. I zawsze pragnie Twojego dobra.
Ja bardzo lubię cytat z Apokalipsy 3 rozdział wers 20: Oto stoję u drzwi i kołaczę: jeśli kto posłyszy mój głos i drzwi otworzy, wejdę do niego i będę z nim wieczerzał, a on ze Mną.
Stoję - czyli czas teraźniejszy, cały czas Jesus stoi u drzwi twego serca. To jest naprawdę Dobra Nowina, że Jezus jest tak blisko. I zawsze pragnie Twojego dobra.
mgr teologii,
-
Grey
....... nie mogę się nazwać wierzącym czy Katolikiem, skoro mam tyle wątpliwości, Przecież mam tyle dylematów , to już oznaka braku zaufania.
Nie wierzę w Świat a powinienem w Niego
_//_ W Siebie -///-
Muszę się też go zapytać co do związku... Nie wiem czy uzyskam odpowiedź
Nie wierzę w Świat a powinienem w Niego
_//_ W Siebie -///-
Muszę się też go zapytać co do związku... Nie wiem czy uzyskam odpowiedź
Ostatnio zmieniony 09 lut 2026, 9:10 przez Grey, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Magnolia
Człowiek błądzi dopóki dąży... każdy przechodzi fazę wątpliwości. a nad zaufaniem Bogu też długo się pracuje... mi to zajęło ze 40 lat. ważne by iść w tym kierunku, podejmować ryzyko zaufania w trudnych chwilach, ale bez oczekiwania że Bóg zrobić coś konkretnego co chcemy, tylko by zajął się najlepiej dana sytuacją, bo Bóg ma inną perspektywę a my inną. nie zawsze to co my sobie wymyśliliśmy jest faktycznie dla nas dobre.
mgr teologii,
-
Magnolia
Tak, na pewno zajmie się sprawą, która Mu powierzasz. Ale bądź otwarty na Jego działanie, a nie na swoje pomysły. Zawsze Bóg patrzy na Twoje największe dobro, a człowiek patrzy na swoje dobro, nie zawsze to jest to samo.
mgr teologii,
-
Magnolia
Tak, miłość i dobro, życzliwość, hojność, wierność - mają swe żródło w Bogu, gdy ich doświadczasz to można powiedzieć są znakiem od Boga, że Jest blisko.
mgr teologii,