Jeśli potrzebujesz pomocy duchowej napisz email: pomocduchowaDM@gmail.com
Modlitwa skuteczna
-
Jockey
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 44
- Podziękowano: 73
Ps 23,1-3 Pan jest moim pasterzem, nie brak mi niczego. Pozwala mi leżeć na zielonych pastwiskach. Prowadzi mnie nad wody, gdzie mogę odpocząć: orzeźwia moją duszę.
-
Jockey
Ps 23,1-3 Pan jest moim pasterzem, nie brak mi niczego. Pozwala mi leżeć na zielonych pastwiskach. Prowadzi mnie nad wody, gdzie mogę odpocząć: orzeźwia moją duszę.
-
dzyndzelek
No zawsze działa cuda i ulecza zwłaszcza te najgorsze choroby.
WITAMY W PIEKLE:
WITAMY W PIEKLE:
-
Jockey
Bóg zawsze wysłuchuje ale czy zawsze tak jak my tego oczekujemy?
Czy skuteczna modlitwa to nie jest czasem dostrojenie naszego myślenia do woli Boga?
Bóg zawsze wysłuchuje ale czy zawsze tak jak my tego oczekujemy?
Czy skuteczna modlitwa to nie jest czasem dostrojenie naszego myślenia do woli Boga?
-
dzyndzelek
Wolą Boga jest nie wyleczenie z cieprienia nikogo? Jest jakies jedno dostrojenie z 30 tys dzieci chorych na dystroficzne EB ? A może te dzieci nie chcą byc wyleczone i Bóg ich nie ulecza, no i tak to interpretujesz ze ich wola nie wyelczenia jest dostrojona z wolą Boga? Po prostu przyznac trzeba że Bóg nie ingeruje i nie ma tematu. Śmiac mi sie chce z ludzi piszacych ze Bóg ingeruje w ich życiu bez przerwy. To ich urojenia zwykłe są przecież, nic innego.
-
Jockey
@dzyndzelek To idź w pokoju. Zastanawiam się jaka to masz misje że rozmawiasz z tak ograniczonymi ludźmi co to wierzą że Bóg ingeruje w ich życie.
A tutaj rozmawiamy nie o tym czy Bóg ingeruje ale o tym jak się modlić i jaka modlitwa jest skuteczna i co to oznacza że modlitwa jest skuteczna.
A tutaj rozmawiamy nie o tym czy Bóg ingeruje ale o tym jak się modlić i jaka modlitwa jest skuteczna i co to oznacza że modlitwa jest skuteczna.
-
dzyndzelek
Załóżmy że niektóre modlitwy działają, no to wydaje mi sie ze Bóg każdą modlitwe traktowałby tak samo i każda powinna być tak samo skuteczna, ale jak to wygląda to każdy wie tylko wypiera ze jest inaczej.
-
Jockey
@dzyndzelek po pierwsze czy ty w ogóle wierzysz w Boga?
Modlitwa to rozmowa z Bogiem. Rozmowa zakłada i mówienie i słuchanie.
Każdy chrześcijanin doświadcza tego, że w przeróżny sposób Bóg mu odpowiada.
Może załóż temat o wierze i możemy tam porozmawiać o tym czy Bóg istnieje i dlaczego odpowiada w różny sposób.
Widzę, że ty zakładając że wierzysz w Boga oczekujesz, że to będzie automat. Wrzucasz pieniążek (modlitwę) i dostajesz batonik (spełnienie prośby). A to jest traktowanie Boga przedmiotowo. A Bóg jest Osobą. On chce być z nami w relacji. On jak ojciec czy matka nie spełni każdej prośby dziecka. Zaraz pewnie wyskoczysz z chorobami i cierpieniem. Ale to inny temat i są to konsekwencje naszego grzechu.
Modlitwa to rozmowa z Bogiem. Rozmowa zakłada i mówienie i słuchanie.
Każdy chrześcijanin doświadcza tego, że w przeróżny sposób Bóg mu odpowiada.
Może załóż temat o wierze i możemy tam porozmawiać o tym czy Bóg istnieje i dlaczego odpowiada w różny sposób.
Widzę, że ty zakładając że wierzysz w Boga oczekujesz, że to będzie automat. Wrzucasz pieniążek (modlitwę) i dostajesz batonik (spełnienie prośby). A to jest traktowanie Boga przedmiotowo. A Bóg jest Osobą. On chce być z nami w relacji. On jak ojciec czy matka nie spełni każdej prośby dziecka. Zaraz pewnie wyskoczysz z chorobami i cierpieniem. Ale to inny temat i są to konsekwencje naszego grzechu.