Normalnie kupujemy szampony, które mają po 200-300 ml. od 5-50 zł za specjalistyczne.
Na Allegro są np. szampony do mycia włosów od 26 do 45 zł - w opakowaniach 5 litrów!!
Bardzo ekonomiczne rozwiązanie, nie sądzicie?
Kupowaliście takie?
Nie, raczej są słabej jakości. Można się nabawić jakoś problemów skórnych jak ktoś wrażliwy.Dominik pisze: 26 sty 2022, 21:38 Macie jakieś sposoby na oszczędzanie?
Normalnie kupujemy szampony, które mają po 200-300 ml. od 5-50 zł za specjalistyczne.
Na Allegro są np. szampony do mycia włosów od 26 do 45 zł - w opakowaniach 5 litrów!!![]()
Bardzo ekonomiczne rozwiązanie, nie sądzicie?
Kupowaliście takie?

Niestety w 99% tak jest że bardzo niska cena daje słaba jakość.Dominik pisze: 28 sty 2022, 15:46 Nie zawsze mniejsza cena musi oznaczać znacznie gorszą jakość.
Wrażliwość skóry, wtedy to wiadomo, trudniej kombinować z oszczędzaniem.
Z ciekawości kupiłem z Aliexpress bezprzewodowe słuchawki za 15zł, z darmową wysyłką
W etui bateria, można nią doładować słuchawki,,, i o dziwo działają. O jakości nie będę się wypowiadał, ale sam fakt takiej ceny, gdzie w sklepie w Polsce takie są po 150zł - 1000zł robi wrażenie.
![]()
Niestety pewnie niewiele to pozwoli zaoszczędzić a rachunki będą rosły..Magnolia pisze: 29 sty 2022, 9:12 Ja też intensywnie nad oszczędnością myślę, szczególnie spodziewając się wyższego rachunku za prąd.
Od wielu lat kupujemy energooszczędne żarówki, więc tu oszczędzamy..
Mogę rzadziej korzystać z piekarnika, bo ten pobiera najwięcej prądu...
A zmywarkę i pralkę włączać na programy ekologiczne...
Pozostaje mi zmienić oświetlenie w przedpokoju na energooszczędne i ograniczyć prasowanie do niezbędnego minimum, np tylko przed wyjściem z domu (aby nie wkładać wyprasowanych rzeczy do szafy, bo i tak się pogniotą).
Na krany założyć takie nakładki napowietrzające wodę, które jednocześnie powiększają strumień a minimalizują jej zużycie. Częściej przykręcać kaloryfery zamiast otwierać okna z gorąca...
Adam880 pisze: 01 lut 2022, 9:01 Sposób na oszczędzanie ??
Często słysze,ze ludzie narzekają na mandaty. A np na piwo to ludzie mają ??
Więc jesli na alkohol mają to wystarczy nie kupować alkoholu a już mandatu nie będzie.
Powinien ... jest zupełnie niepotrzebny dla naszego istnienia a powoduje szkód tyle, że głowa mała.
To że byś wprowadził prohibicję nie znaczy że ludzie by przestało pić. Poprostu wszystko by zeszlo do szarej strefy i ludzie sami by bimbrowali a także mafia.Skaza pisze: 01 lut 2022, 16:35 Byłbym w działaniu i zakazach o wiele bardziej surowy niż tamtejsi pomysłodawcy, ale jestem tylko zwykłym szarym obywatelem i nie miałbym szans w polityce także bez obaw bracie![]()
Jeśli ludzi chcą się tym niszczyć mają do tego prawo ich życie, ale gdyby to zależało wyłącznie ode mnie to alkoholu nie byłoby wcale i zaręczam Ci, że znalazłbym sposoby by nikt go bezkarnie nie produkował cichaczem![]()
nie ,ale jak ktoś nie umie korzystać z tego trunku to lepiej zeby nie kupował. Poza tym czytam ,ze łapią głownie alkoholików i celebryci też tak mają.