Norman Vincent Peale - ,,Moc pozytywnego myślenia''
Regina Brett - ,,Bóg nigdy nie mruga''
Ks. Marek Dziewiecki - ,,Mocni w Duchu Świętym''
A dlaczego uważasz że ta książka jest godna do polecenia chrześcijanom?
Niestety tak nie jest. Jest dużo książek, stron w internecie, które pod hasłem "tylko Biblia" posługują się Pismem św w sposób wręcz antykatolicki. Trzeba być ostrożnym, no i czasem trochę poszperać po stronie aby sprawdzić jakie wyznanie prowadzi taką stronę, Nie wszystkie książki pisane przez protestantów odrzucam, czy przestrzegam, ale zalecam daleko idącą ostrożność. Jeśli sam nie potrafisz jeszcze rozpoznać czy książka jest dobra czy jest zagrożeniem duchowym to pisz śmiało, jestem tu aby pomagać.Pawełek0799 pisze: 04 mar 2022, 0:28 Nigdy nie patrzyłem na to pod tym względem![]()
W zasadzie to nie zastanawiałem się nad tym bo wydawało mi się że każda książka, utwór itp. w którym się mówi o Bogu w ten pozytywny sposób jest dla nas właściwy.
Niewielkie różnice w wierze (dogmatyczne) to mamy z prawosławnymi, a mimo to nadal są to dwa Kościoły a nie jeden.Pawełek0799 pisze: 04 mar 2022, 0:28 W sumie to rzeczywiście nie będzie do końca zgodny z katolicyzmem bo to jest protenstantyzm. Chociaż ja uważam katolików i protestantów jako jedną rodzinę chrześcijańską mimo że są między nami niewielkie różnice w wierze.

Jest też dużo świadectw uzdrowień .
Nie wiedziałem, że jest druga część, kupię sobie.Magnolia pisze: 14 sie 2022, 15:31 Ja zaczęłam dziś czytać drugą część biografii O. Dolindo i już wiem że przepadnę na kilka dni... niesamowita lektura... nawet po śmierci Dolindo wciąż ma pod górkę... mam na myśli proces beatyfikacyjny.