Przychodzę dzisiaj do Was jak sądzę z bardzo ważnym tematem. Obserwuję od pewnego czasu katolicką scenę YouTubową, gdzie mamy ogromny dostęp do kazań, konferencji, modlitewnych spotkań. Natomiast Zauważyłam, że jest spora grupa katolickich księży, których kiedy się słucha zapala się "czerwona lampka".
Przeraża mnie liczba osób gotowych pójść za nieposłusznymi kapłanami, niesprawdzonymi objawieniami, głosem szatana z egzorcyzmów.
Przeraża mnie robienie "kariery" na covidzie, krzyczących nagłówkach o końcu świata, przeraża mnie ciągłe szukanie "haka" na Papieża Franciszka.
Jak rozpoznać fałszywych proroków w Kosciele:
Czy znacie kogoś pasującego do punktów podanych na powyższym filmie?
Wtedy jeśliby wam kto powiedział: "Oto tu jest Mesjasz" albo: "Tam", nie wierzcie! Powstaną bowiem fałszywi mesjasze i fałszywi prorocy i działać będą wielkie znaki i cuda, by w błąd wprowadzić, jeśli to możliwe, także wybranych. Oto wam przepowiedziałem. Jeśli więc wam powiedzą: "Oto jest na pustyni", nie chodźcie tam!; "Oto wewnątrz domu", nie wierzcie! Albowiem jak błyskawica zabłyśnie na wschodzie, a świeci aż na zachodzie, tak będzie z przyjściem Syna Człowieczego
Mt 24,23
Łudzenie samego siebie
Nie każdy, który Mi mówi: "Panie, Panie!", wejdzie do królestwa niebieskiego, lecz ten, kto spełnia wolę mojego Ojca, który jest w niebie.Wielu powie Mi w owym dniu: "Panie, Panie, czy nie prorokowaliśmy mocą Twego imienia, i nie wyrzucaliśmy złych duchów mocą Twego imienia, i nie czyniliśmy wielu cudów mocą Twego imienia?"Wtedy oświadczę im: "Nigdy was nie znałem. Odejdźcie ode Mnie wy, którzy dopuszczacie się nieprawości!"
Mt 7,21