To zbanuj moje konto. Pani magister teologii.
Najlepiej na stałe.
Jak mają być dyskusje na poziomie takim jak prezentujesz to nie wiem czy mam ochotę na rozmowy emocjonalne zamiast merytorycznych.
Wielokrotnie pisałem określcie forum nie jako dyskusyjne a właśnie takie jak ono wygląda.
Jeśli potrzebujesz pomocy duchowej napisz email: pomocduchowaDM@gmail.com
Wyjaśnianie sporów między forumowiczami
-
Bagheera
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 2
- Podziękowano: 7
@Jockey , ja jedynie sprostuję, że w swojej wypowiedzi w temacie eutanazji bynajmniej nie podałam przykładu typu "Ojej, właśnie dowiedziałam się, że mam raka, chcę się zabić", tylko poruszałam kwestię możliwości dopuszczenia eutanazji wtedy, kiedy pacjent jest już w stanie agonalnym i żadne medyczne sposoby uśmierzania bólu nie działają.
Zdajesz się mieć do mnie o coś urazę i nie za bardzo rozumiem za bardzo, co jest tego przyczyną. Natomiast nie ukrywam, że kiedy czytam, jak bardzo znowu zdenerwowałeś się po przeczytaniu moich postów, zaczynam zastanawiać się, czy w ogóle szczerość i otwieranie się przed ludźmi na forum ma sens i czy znowu nie zakończy się to konfliktem. Nie chodzi o to, żebyś teraz czuł się winny, bo na coś zwróciłeś uwagę. Chodzi o to, żebyś zrozumiał, że uwagę można zwrócić w bardziej empatyczny sposób. Mnie Twój post nie zabolał, bo jestem przyzwyczajona do tego, że ludzie mnie nie rozumieją i wyciągają różne wnioski na mój temat z moich wypowiedzi, ale jednak wprowadził pewną rezerwę typu "Po co będziesz się uzewnętrzniać, zaraz i tak ktoś na ciebie naskoczy". Zrozum, że na osoby w kryzysie emocjonalnym może to bardzo negatywnie wpłynąć.
Nie wiem, czy na forum jest opcja ignorowania użytkownika i jego postów, ale może to by Ci pomogło, by nie widzieć moich wiadomości i się niepotrzebnie nie denerwować.
Nie jestem też niczyją ulubienicą. Sam wiesz, że w swoim wątku też dostawałam czasami po uszach, bo tracono do mnie cierpliwość.
P.S. Co jest nie tak z moim nickiem?
Zdajesz się mieć do mnie o coś urazę i nie za bardzo rozumiem za bardzo, co jest tego przyczyną. Natomiast nie ukrywam, że kiedy czytam, jak bardzo znowu zdenerwowałeś się po przeczytaniu moich postów, zaczynam zastanawiać się, czy w ogóle szczerość i otwieranie się przed ludźmi na forum ma sens i czy znowu nie zakończy się to konfliktem. Nie chodzi o to, żebyś teraz czuł się winny, bo na coś zwróciłeś uwagę. Chodzi o to, żebyś zrozumiał, że uwagę można zwrócić w bardziej empatyczny sposób. Mnie Twój post nie zabolał, bo jestem przyzwyczajona do tego, że ludzie mnie nie rozumieją i wyciągają różne wnioski na mój temat z moich wypowiedzi, ale jednak wprowadził pewną rezerwę typu "Po co będziesz się uzewnętrzniać, zaraz i tak ktoś na ciebie naskoczy". Zrozum, że na osoby w kryzysie emocjonalnym może to bardzo negatywnie wpłynąć.
Nie wiem, czy na forum jest opcja ignorowania użytkownika i jego postów, ale może to by Ci pomogło, by nie widzieć moich wiadomości i się niepotrzebnie nie denerwować.
Nie jestem też niczyją ulubienicą. Sam wiesz, że w swoim wątku też dostawałam czasami po uszach, bo tracono do mnie cierpliwość.
P.S. Co jest nie tak z moim nickiem?
Ostatnio zmieniony 16 cze 2026, 22:30 przez Bagheera, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Marek Piotrowski
- Podziękował/a: 434
- Podziękowano: 1160
Nie taki jest problem z Twoimi wypowiedziami, Maru. Niepotrzebnie nakładasz na wszystko sprawę Twojej choroby.Maru pisze: 16 cze 2026, 17:15 W sumie mam ciekawe pytanie. Czy jak jestem chory psychicznie to mam prawo wypowiadać się na tematy takie jak eutanazja czy aborcja, i czy moje wypowiedzi będą w pełni brane na serio a nie jako urojenia?
-
Marek Piotrowski
wybacz, ale to Ty raczej jesteś agresywny i niegrzeczny. Generalnie rozumiem, że każdy potrzebuje kontaktu, ale jeśli wykorzystuje to do nieskrępowanej agresji na innych, to nie pomaga. I proszę, nie zwalaj tego na chorobę psychiczną - ona może czasem utrudniać porządne zachowywanie się, ale częściej jest czym w rodzaju pretekstu, pod jakim pozwalasz sobie nieakceptowalne zachowania.
-
Maru
- Podziękował/a: 7
- Podziękowano: 10
Niczego nie usprawiedliwiam moją chorobá. Jestem kulturalny człowiekiem i nie interesuje mnie twoje zdanie. Zauważ, że dostałem ostrzeżenia jak normalny użytkownik i nie zasłaniałem się chorobą
-
Marek Piotrowski
Teraz proszę potwierdź to zachowaniem na forum.
Bo dotąd, prawdę mówiąc, nie za bardzo dałeś tę kulturę odczuć...
Deklaracje - w tym samym zdaniu, co zapewnienie o swojej kulturze - typu "nie interesuje mnie twoje zdanie" też nie pomagają...
Ostatnio zmieniony 19 cze 2026, 9:30 przez Marek Piotrowski, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Marek Piotrowski
No cóż, próbowałem skłonic Cię do autorefleksji i zrewidowania Twojego zachowania, aby było zgodne z Twoimi własnymi deklaracjami ("Jestem kulturalny człowiekiem").
Niniejszym się poddaję.
Niniejszym się poddaję.
-
Magnolia
- Podziękował/a: 3836
- Podziękowano: 4101
@Maru, nie jesteś prześladowany. Przeczytaj regulamin i się do niego stosuj. Jak popełnisz błąd to przeproś kogo trzeba i tyle.
mgr teologii,
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
-
Maru
- Podziękował/a: 7
- Podziękowano: 10
Nie musisz tego wymagać i tak nie planowałem cię przeprosić. Jestem kultularny po prostu szkoda, że nie można na forum kogoś zablokować, żebym nie musiał czytać twoich postów.Marek Piotrowski pisze: 19 cze 2026, 16:48 Nie wymagam tego. Po prostu zacznij się zachowywać kulturalnie.
-
Jockey
- Podziękował/a: 44
- Podziękowano: 73
Można. Chyba że właściciel forum ustawił to inaczej. Zazwyczaj opcja w profilu przyjaciele i wrogowie. Dodajesz kogoś do wrogów i nie widzisz co pisze.
Tylko że akurat w twoim przypadku @Magnolia ma rację.
Mówisz o sobie że jesteś kulturalny a twoje wpisy temu przeczą. Chociażby to jak się odnosisz do @Marek Piotrowski czy @Magnolia
Szczerze w innych miejscach już dawno byś wyleciał z wielkim hukiem.
Dodano po 2 minutach 14 sekundach:
Tak się składa że czytałem twoje posty które zostały wymodelowane. Nie nie były one kulturalne. I brak było elementarnego szacunku do osób z którymi rozmawia się. Można mieć inne poglądy. Można uważać że ktoś pisze bzdury ale nie wolno go wyzywać i poniżać a to tobie się zdarzyło wielokrotnie i do wielu userow
Tylko że akurat w twoim przypadku @Magnolia ma rację.
Mówisz o sobie że jesteś kulturalny a twoje wpisy temu przeczą. Chociażby to jak się odnosisz do @Marek Piotrowski czy @Magnolia
Szczerze w innych miejscach już dawno byś wyleciał z wielkim hukiem.
Dodano po 2 minutach 14 sekundach:
Tak się składa że czytałem twoje posty które zostały wymodelowane. Nie nie były one kulturalne. I brak było elementarnego szacunku do osób z którymi rozmawia się. Można mieć inne poglądy. Można uważać że ktoś pisze bzdury ale nie wolno go wyzywać i poniżać a to tobie się zdarzyło wielokrotnie i do wielu userow
Ps 23,1-3 Pan jest moim pasterzem, nie brak mi niczego. Pozwala mi leżeć na zielonych pastwiskach. Prowadzi mnie nad wody, gdzie mogę odpocząć: orzeźwia moją duszę.