Apolonia pisze: 17 maja 2024, 23:17
Dlaczego nie szanujesz drugiego człowieka, przecież masz prawo się z nim nie zgadzać i przedstawiać własne zdanie, ale po co od razu takie działa wytaczać?
28 Zbliżył się także jeden z uczonych w Piśmie, który im się przysłuchiwał, gdy rozprawiali ze sobą. Widząc, że Jezus dobrze im odpowiedział, zapytał Go: «Które jest pierwsze ze wszystkich przykazań?»
29 Jezus odpowiedział: «Pierwsze jest: Słuchaj, Izraelu, Pan Bóg nasz, Pan jest jeden.
30 Będziesz miłował Pana, Boga swego, całym swoim sercem, całą swoją duszą, całym swoim umysłem i całą swoją mocą.
31 Drugie jest to: Będziesz miłował swego bliźniego jak siebie samego. Nie ma innego przykazania większego od tych».
I tym staram się w życiu kierować. Miłować bliźniego jak siebie samego. Tak jak nakazał Chrystus, nie mniej ani więcej. Od zawsze mówiono, że na szacunek trzeba zasłużyć. Na szacunek do samego siebie także muszę zasłużyć, zamiast żądać go od siebie i reszty bezwarunkowo, bo mam 2 nogi i chodzę w miarę wyprostowany więc mi się należy. Bramina znam z jego zachowania i wypowiedzi z innego forum, a nimi bynajmniej na mój szacunek, podobnie jak innych z tamtego forum, nie zasłużył. To nie jest żadna obraza tylko zwyczajna informacja. Mógł zasłużyć, ale najwyraźniej nie chciał - widać nie był mu potrzebny, jego sprawa.
Poza tym napisałem wyraźnie o drużynie czarnych, którzy są ubrani na czarno, a nie czarni. Ludzie, co jest tu z wami nie tak? Nigdy nie graliście w drużynie, chociażby w piłkę, w koszulkach jednego koloru lub w szarfach jednego koloru? Nawet w szkole?
Widocznie i na siłę dopatrujecie się tu wszelkiego możliwie negatywnego kontekstu w wypowiedziach innych, a potem inni na czele z moderacją tylko się jeszcze bardziej nakręcają. Przecież to jest typowe trolowanie i nazywanie tego typu rzeczy po imieniu nie jest obraźliwe wg regulaminu, ponieważ takie zachowania są obraźliwie i pozytywnie ich się nazwać nie da. Wstydzilibyście się, a zwłaszcza bramin, który jest na tyle inteligentny, że udawanie obrazy i wmawianie innym, że nazwałem go czarnym po prostu mu nie przystoi. To ewidentnie jest jakaś fobia, ponieważ innego wyjaśnienia u takiego człowieka nie znajduję.
Więc zabieraj daniel to swoje ostrzeżenie ode mnie i daj je sobie, ponieważ zgodnie z § 4. 4c ubliżyłeś nim tutaj naszej, a przynajmniej mojej, inteligencji i wszelkim normalnym zasadom społecznym.