Twoje w sensie sam je piszesz czy wspólnie z SI?ArtKushykStudio pisze: 17 kwie 2024, 12:07 Magnolia teksty w tych utworach są moje. Na ich podstawie wygenerowalem muzykę.
Jeśli potrzebujesz pomocy duchowej napisz email: pomocduchowaDM@gmail.com
Moja muzyka
-
daniel
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 500
- Podziękowano: 948
„Marto, Marto, martwisz się i niepokoisz o wiele, a potrzeba tylko jednego.” Łk 10.41-42
-
ArtKushykStudio
- Wyznanie: inne wyznanie
- Podziękował/a: 1
- Podziękowano: 3
Teksty w zupełności są moje. Żadnej współpracy SI przy pisaniu.
SI jest dla mnie jak tło dla moich wierszy, tekstów piosenek. SI "ubiera" teksty w muzykę.
No i zanim mi wygeneruje taką muzykę jaką chcę i jaka i się podoba to jest sporo nie udanych prób.
SI jest dla mnie jak tło dla moich wierszy, tekstów piosenek. SI "ubiera" teksty w muzykę.
No i zanim mi wygeneruje taką muzykę jaką chcę i jaka i się podoba to jest sporo nie udanych prób.
-
ArtKushykStudio
(ciach)
Ja myślę, ze bardzo się pomyliłeś wpadając na pomysł, aby dać nam na forum taka piosenkę.
Za łamanie regulaminu 4c i 4 d, obraźliwe, oraz niezgodne z nauka Kościoła, - otrzymujesz ostrzeżenie. Magnolia.
Dodano po 1 godzinie 29 minutach 43 sekundach:
Nie rozumiem ostrzeżenia do tego filmu. Czy ktoś może mi to wyjaśnić ? To wizja artystyczna
(ciach)
Ja myślę, ze bardzo się pomyliłeś wpadając na pomysł, aby dać nam na forum taka piosenkę.
Za łamanie regulaminu 4c i 4 d, obraźliwe, oraz niezgodne z nauka Kościoła, - otrzymujesz ostrzeżenie. Magnolia.
Nie rozumiem ostrzeżenia do tego filmu. Czy ktoś może mi to wyjaśnić ? To wizja artystyczna
Ostatnio zmieniony 05 cze 2024, 9:01 przez Magnolia, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Wiktor
- Podziękował/a: 4
- Podziękowano: 1
No normalnie coś strasznego. Dobrze, że nie wrzucił linka do Harrego Pottera, bo by nami wszystkimi zaczęło obracać jak wskazówkami zegara(ciach)
Za łamanie regulaminu 4c i 4 d, obraźliwe, oraz niezgodne z nauka Kościoła, wzywające do satanizmu - otrzymujesz ostrzeżenie. Magnolia.
-
daniel
- Podziękował/a: 500
- Podziękowano: 948
Niełatwo ocenić "sztukę" lub to co próbuje nią być. Często trudno dotrzeć do intencji autora ponieważ metafora, artyzm, sztuka jest cenna między innymi dlatego, że w dużej mierze jej interpretację pozostawia się odbiorcy.Wiktor pisze: 04 cze 2024, 22:09 No normalnie coś strasznego. Dobrze, że nie wrzucił linka do Harrego Pottera, bo by nami wszystkimi zaczęło obracać jak wskazówkami zegaraA tak na serio to trochę więcej luzu @Magnolia
Właśnie dlatego czasem warto na zimne dmuchać.
Weźmy na przykład film Larsa von Triera "Tańcząc w ciemnościach". Jest piękny.
Jednakże długo jeszcze nie pokażę go mojej córce.
Forum odwiedza wiele osób w różnym wieku.
Także więcej pokory Wiktor.
„Marto, Marto, martwisz się i niepokoisz o wiele, a potrzeba tylko jednego.” Łk 10.41-42
-
Magnolia
- Podziękował/a: 3836
- Podziękowano: 4101
Wiktor ty masz 16 lat ja mam 50 lat i czuję się odpowiedzialna za publikowane tu treści, bo razem z Dominikiem założyłam to forum - mamy zupełnie inną perspektywę.
Poza tym, udzieliłam ostrzeżenia za łamanie regulaminu, a nie zbanowałam forumowicza od ręki. W moim odczuciu zachowałam odpowiednie rozeznanie.
Utwór zawiera bardzo dużo błędów teologicznych.
mgr teologii,
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
-
esperanza
- Podziękował/a: 1264
- Podziękowano: 777
Czy ty jesteś autorem, czy tylko masz to na swoim kanale yt? Utwór jest pełen błędów teologicznych co może wprowadzać słuchaczy w błąd i powodować nieporozumienie . Do tego stopnia, że po wysłuchaniu pierwszej zwrotki myśleliśmy że to jakiś "zart" czy nawet propagowanie satanizmu. Rozumiemy, że to wyraz artystyczny, ale sztuka też powinna dbać o to żeby nie wprowadzać odbiorców w błąd. Rozumiem też, że każdy przeżywa wiarę inaczej, jest na innym etapie swojej drogi i ma różne posiadanie wiedzy, ale zależy nam aby na tym forum pojawiały się treści zgodne z doktryną katolicką dlatego link został usunięty.ArtKushykStudio pisze: 04 cze 2024, 17:53
Nie rozumiem ostrzeżenia do tego filmu. Czy ktoś może mi to wyjaśnić ? To wizja artystyczna![]()
"Wystarczy ci mojej łaski. Moc, bowiem w słabości się doskonali”. (2Kor 12, 9).
-
ArtKushykStudio
Tekst tej piosenki napisał akurat chat gpt. Jak na moje to pierwsza część utworu to jedno wielkie, zwodnicze kłamstwo które wypowiada zbuntowana jednostka, stworzona przez Boga, w celu odwrócenia od niego innych stworzeń. To jest jego manipulacja.
Dodano po 3 minutach 56 sekundach:
Uważam że jest świetnie oddana i nie ma w tej pierwszej części mowy o błędach teologicznych, ponieważ to są praktycznie wszystko kłamstwa. Wiadomo że ów zły kłamie i będzie kłamał bo tak sobie wybrał.
Dodano po 24 minutach 7 sekundach:
Inaczej.
Gdy pierwszy raz przeczytałem tekst to pomyślałem "No nieźle leci w kulki ".
Pierwsza część oddaje charakter złego osobnika i chęć zwiedzenia ludzi. To jest zgodne z naukami teologicznymi, które jasno mówią o nim jako o zwodzicielu i kłamcy i to jest tak prosta informacja, że nie trzeba studiować teologii żeby to zrozumieć.
Dodano po 7 minutach 48 sekundach:
Jeszcze dopiszę. Utwór się powinno postrzegać jako całość. Pierwsza część bez drugiej jest niekompletna, słuchacz może być zdezorientowany jeżeli odsłuchal tylko pierwszą część. Ale po odsluchaniu zwrotki Boga, każdy widzi i myśli "No tak zły to niezły ściemniacz".
Wysyłałem to wielu ludziom i każdy to widział w taki sam sposób, o którym właśnie piszę. Tylko tutaj są jakieś dziwne akcje
Dodano po 3 minutach 4 sekundach:
Aha!
Tekst modyfikowalem żeby słowa pasowały, bo chathpt czasami coś odwala dziwnego.
Dodano po 16 minutach 51 sekundach:
Jeżeli jego kłamstwa to samo co błędy teologiczne to ok, zgadzam się z wami. Ale o to właśnie chodziło w tworzeniu tego. Moim poleceniem było to żeby chathpt napisał bitwę tak jakby owe postacie to napisały, miał się w wczuć te istoty, opierając się o informacje z Biblii. Mam nadzieję że jest to już w miarę wyjaśnione. Cały zamysł tego projektu.
Dodano po 3 minutach 56 sekundach:
Uważam że jest świetnie oddana i nie ma w tej pierwszej części mowy o błędach teologicznych, ponieważ to są praktycznie wszystko kłamstwa. Wiadomo że ów zły kłamie i będzie kłamał bo tak sobie wybrał.
Dodano po 24 minutach 7 sekundach:
Inaczej.
Gdy pierwszy raz przeczytałem tekst to pomyślałem "No nieźle leci w kulki ".
Pierwsza część oddaje charakter złego osobnika i chęć zwiedzenia ludzi. To jest zgodne z naukami teologicznymi, które jasno mówią o nim jako o zwodzicielu i kłamcy i to jest tak prosta informacja, że nie trzeba studiować teologii żeby to zrozumieć.
Dodano po 7 minutach 48 sekundach:
Jeszcze dopiszę. Utwór się powinno postrzegać jako całość. Pierwsza część bez drugiej jest niekompletna, słuchacz może być zdezorientowany jeżeli odsłuchal tylko pierwszą część. Ale po odsluchaniu zwrotki Boga, każdy widzi i myśli "No tak zły to niezły ściemniacz".
Wysyłałem to wielu ludziom i każdy to widział w taki sam sposób, o którym właśnie piszę. Tylko tutaj są jakieś dziwne akcje
Dodano po 3 minutach 4 sekundach:
Aha!
Tekst modyfikowalem żeby słowa pasowały, bo chathpt czasami coś odwala dziwnego.
Dodano po 16 minutach 51 sekundach:
Jeżeli jego kłamstwa to samo co błędy teologiczne to ok, zgadzam się z wami. Ale o to właśnie chodziło w tworzeniu tego. Moim poleceniem było to żeby chathpt napisał bitwę tak jakby owe postacie to napisały, miał się w wczuć te istoty, opierając się o informacje z Biblii. Mam nadzieję że jest to już w miarę wyjaśnione. Cały zamysł tego projektu.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2024, 23:55 przez ArtKushykStudio, łącznie zmieniany 3 razy.
-
Magnolia
- Podziękował/a: 3836
- Podziękowano: 4101
Mimo że rozumiemy Twoje argumenty, to decyzja administracji pozostaje utrzymana.
Dziwi mnie twoja obrona tekstu czata gpt, bardziej bym to rozumiała gdyby to był twój tekst. Ale w przypadku AI, trzeba założyć że się myli, bo to tylko sztuczna inteligencja. Sam piszesz, ze coś poprawiałeś bo w tekście były dziwne słowa... a zakładasz ze sens jest zgodny z Biblią?
Przede wszystkim pierwszy błąd polega na założeniu że Bóg i szatan to są równi przeciwnicy, bo tak nie jest. Bóg jest Stwórca a szatan stworzeniem.
Może kojarzysz taki obrazek:

To jest fałszywy obraz, zawiera ten sam błąd teologiczny jak twoja piosenka. Prawda jest taka, że to nie są równi przeciwnicy.
W tej piosence jest słowo przeciwko słowu, tak jak na obrazku. Tak jakby Bóg walczył o ludzi z szatanem... Bzdura - szatan został pokonany! Jest nieposłusznym stworzeniem, wewnętrznie skłóconym, pełnym nienawiści, ale nie jest równym Bogu przeciwnikiem, bo jest tylko stworzeniem.
Twierdzisz ze w pierwszych zwrotkach są same kłamstwa, bo śpiewa to lucyfer. Ale nie widzisz że w zwrotce Boga również wdarły się błędy teologiczne... zapewne nie znasz na tyle teologii ani Biblii.
Ale nie czeka na powrót lucyfera i go nie uleczy... bo decyzja lucyfera została podjęta również niezmiennie, miał pełną wiedzę i świadomość o tym co robi i że to jest nieodwracalne.
A drugie zdanie zupełnie jest dla mnie po prostu nieprawdziwe.
Dziwi mnie twoja obrona tekstu czata gpt, bardziej bym to rozumiała gdyby to był twój tekst. Ale w przypadku AI, trzeba założyć że się myli, bo to tylko sztuczna inteligencja. Sam piszesz, ze coś poprawiałeś bo w tekście były dziwne słowa... a zakładasz ze sens jest zgodny z Biblią?
Przede wszystkim pierwszy błąd polega na założeniu że Bóg i szatan to są równi przeciwnicy, bo tak nie jest. Bóg jest Stwórca a szatan stworzeniem.
Może kojarzysz taki obrazek:

To jest fałszywy obraz, zawiera ten sam błąd teologiczny jak twoja piosenka. Prawda jest taka, że to nie są równi przeciwnicy.
W tej piosence jest słowo przeciwko słowu, tak jak na obrazku. Tak jakby Bóg walczył o ludzi z szatanem... Bzdura - szatan został pokonany! Jest nieposłusznym stworzeniem, wewnętrznie skłóconym, pełnym nienawiści, ale nie jest równym Bogu przeciwnikiem, bo jest tylko stworzeniem.
Twierdzisz ze w pierwszych zwrotkach są same kłamstwa, bo śpiewa to lucyfer. Ale nie widzisz że w zwrotce Boga również wdarły się błędy teologiczne... zapewne nie znasz na tyle teologii ani Biblii.
Decyzje stworzeń duchowych są niezmienne, wieczne. Zarówno decyzja Boga jak i szatana. Bóg owszem kocha wszystkie swoje stworzenia i ta miłość jest niezmienna, dlatego podtrzymuje je przy życiu, bo On jest Źródłem życia.Upadłeś, lecz wciąż w sercu mym jesteś,
Czekam na twój powrót, chodź Ja Cię uleczę uleczę.
Ale nie czeka na powrót lucyfera i go nie uleczy... bo decyzja lucyfera została podjęta również niezmiennie, miał pełną wiedzę i świadomość o tym co robi i że to jest nieodwracalne.
Z tym też się nie mogę zgodzić. Bóg jest Światłością i nie ma ani początku ani końca. Ergo nie stworzył światła, tylko nim JEST i zawsze JEST. a z tekstu można wywnioskować że mrok był pierwszy... bzdura.Stworzyłem światło, by rozproszyć mrok,
Każdy krok w ciemności, to krok w moją stronę.
A drugie zdanie zupełnie jest dla mnie po prostu nieprawdziwe.
mgr teologii,