http://adlucem.pl
Zapraszam do odwiedzin, a także do komentowania, a jak komuś strona przypadnie do gustu to również do linkowania
Pozdrawiam wszystkich i liczę na owocną dyskusję na forum.
Jak Ci to zabrałam?adlucem pisze: 21 kwie 2023, 16:47 i zabrała mi uprawnienia do korzystania w wolny sposób z sygnatury, pomimo iż w żaden sposób nie łamie ona regulaminu tego forum (to pytanie tylko po co on jest, chyba właśnie po to aby nie mieć zapędów dyktatorskich).
ps. możecie usunąć moje posty i linki jeśli tak przeszkadzają katolickie treści. Pozdrawiam i życzę więcej luzu w podejściu do moderowania, i piszę to jako wieloletni administrator forum![]()
Dobre, chętnie się nawrócę
Kod: Zaznacz cały
rel=nofollowTo już od Was zależy, ale chciałbym być traktowany na równi z innymi użytkownikami, którzy również mają linki w swoich sygnaturach. Strona, którą stworzyłem to ponad roczna osobista praca, mocno się z nią utożsamiam i chciałbym aby docierała do katolików. Zależy mi więc na tym, abym mógł ją zachować w sygnaturze, bo i też nie widzę, aby treść strony nie była katolicka, a taka treść linków jest zabroniona przez regulamin.Dominik pisze:Magnolia, pewnie przez niejednokrotne wiadomościami o pozycjonowaniu ode mnie, jest przewrażliwiona. Trochę jej tłumaczyłem o zdobywaniu linków.
Nie obrażaj się, zostań z nami.
To moja sprawka, standardowo skrypt forum nie ma tego atrybutuadlucem pisze: 21 kwie 2023, 22:37 Tak się składa, że tworząc strony znam się też trochę na pozycjonowaniu. Linki na waszym forum mają znikomą wartość dla pozycjonowania. Posiadają atrybut
, co powoduje, że roboty indeksujące dostają informację o nie podążaniu na stronę, do której prowadzą linki. Nie dają więc praktycznie żadnej wartości pozycjonerom.Kod: Zaznacz cały
rel=nofollow

Po nagłówku można odnieść wrażenie, że strona skupia się na szatanie, co nie byłoby czymś dobrym. Jednocześnie mam nadzieję, że treść strony broni się przed takim zarzutem. Jasno wskazuje ona w wielu miejscach kto jest naszym dowódcą. Strona ma taki układ bo ma też specyficzny cel. Jest odpowiedzią na zastaną rzeczywistość a nie chęć centralizowania postaci szatana. A rzeczywistość jest taka, że o szatanie się często w ogóle nie mówi, tak jakby nie istniał, ale się mówi o nim w zdemonizowany sposób. Dla jednych jak i drugich starałem się dać odpowiedź i argumenty jaki jest porządek tej rzeczywistości. Strona nie jest jednak tylko dla katolików. Jest również dla tych, którzy przez przypadek albo z powodu zabawy zainteresują się złem, okultyzmem i popadną w problemy duchowe. Są to zazwyczaj osoby młode, które nie rozumieją co się wokół nich dzieje, nie znają Kościoła, nie wiedzą co im może w tej kwestii zaproponować. Zazwyczaj więc szukają pomocy w internecie, który jednak jest słabo zagospodarowany w tym zakresie przez Kościół. Nie ma żadnej strony, która w łatwy sposób daje takiej osobie możliwość znalezienia pomocy, np prezentowała aktualną listę egzorcystów w Polsce. Opowiadanie tylko o Chrystusie nie będzie dla nich odpowiedzią i rozwiązaniem, natomiast proces uwalniania od wpływu złego może i powinien się stać okazją do nawrócenia i poznania Chrystusa. To trochę odwrotnie, ale każda droga, która ostatecznie prowadzi do zbawienia jest dobra. Bóg potrafi z każdego zła wyprowadzić jeszcze większe dobro. Jeśli więc "schowam" szatana gdzieś daleko, to osoby, które się nim fascynują mogą nie odkryć przesłania tej strony.Jako teolog, uważam, ze znacznie właściwszym jest pokazanie, ze szatan to jeden z wielu różnych tematów w katolicyzmie, że szatan to nie jest przeciwnik równy Bogu, że Bóg jest Stworzycielem a szatan stworzeniem... nie są równi...
U nas na forum nie pomijamy tego tematu, ale też nie jest to nasz główny temat. Czyli moim pragnieniem jest rozmawiać o tych tematach we właściwej perspektywie.