Co myślicie o Zakonie Rycerzy Św. Jana Pawła II Wielkiego?
Dostałem propozycję by do niego dołączyć, a nigdy się nie interesowałem tym
Jeśli potrzebujesz pomocy duchowej napisz email: pomocduchowaDM@gmail.com
Zakon Rycerzy Św. Jana Pawła II Wielkiego
-
esperanza
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 1264
- Podziękowano: 777
@Dominik Nie znałam tego, ale tak na poerwszy rzut oka to osobiście mam mieszane uczucia, ale ja to jestem trochę chyba przewrażliwiona jeśli chodzi o takie grupy/wspólnoty. Obawiam się, że Jan Paweł II tutaj gra pierwsze skrzypce, że chodzi bardziej o niego niż o Pana Boga. Myląca też jest dla mnie trochę nazwa... zakon jednak kojarzy mi się z czymś innym. No i że rycerze Jana Pawła II jakby był jakimś królem czy coś. No trochę za bardzo jak dla mnie, ale z drugiej strony mogę się bardzo mylić i może się okazać że to piękna męska wspólnota, ciężko stwierdzić. Jak będę mieć chwilę to się pewnie zagłębię w temat bo też mnie zaciekawił.
"Wystarczy ci mojej łaski. Moc, bowiem w słabości się doskonali”. (2Kor 12, 9).
-
Grochowiak
- Wyznanie: katolicyzm
Myślę, że patron nie zachęca mając na uwadze jego publiczne zgorszenie udziałem w fałszywych kultach demonicznych i fałszywymi naukami sprzecznymi z dogmatami katolickimi (np. definicja Kościoła katolickiego) a także łamaniem rubryk liturgicznych (profanacja).
Dodano po 2 minutach 20 sekundach:
Witaj nowy użytkowniku. Wypada przeczytać regulamin tego miejsca bo już go łamiesz. Za co dostajesz ostrzeżenie
Użytkownikowi nie wolno pisać postów które :
4g - zawierają treści obrażające społeczność Kościoła Katolickiego w tym Trójcy Świętej, Świętych Kościoła,
Dodano po 2 minutach 20 sekundach:
Ciekawe spostrzeżenie, podpisuję się pod nim w tym sensie, że niekatolicki kult osoby papieża (tego czy innego) jest błędem papistycznym, a w przypadku tego konkretnego papieża jest rzeczywiście w Polsce znany z tego wykroczenia, jak również stanowi zagrożenie dla wiary katolickiej biorąc pod uwagę wyczyny tego papieża.esperanza pisze: 19 sty 2024, 21:56 Obawiam się, że Jan Paweł II tutaj gra pierwsze skrzypce, że chodzi bardziej o niego niż o Pana Boga.
Witaj nowy użytkowniku. Wypada przeczytać regulamin tego miejsca bo już go łamiesz. Za co dostajesz ostrzeżenie
Użytkownikowi nie wolno pisać postów które :
4g - zawierają treści obrażające społeczność Kościoła Katolickiego w tym Trójcy Świętej, Świętych Kościoła,
Ostatnio zmieniony 03 lut 2025, 19:15 przez Magnolia, łącznie zmieniany 1 raz.