Jeśli potrzebujesz pomocy duchowej napisz email: pomocduchowaDM@gmail.com
Slub a pokrewieństwo
-
Sasa322
- Wyznanie: katolicyzm
Witam, mam takie nietypowe pytanie moi prapradziadkowie mieli córki czyli moja prababcię i jej siostre moja prababcia ma córkę czyli moja babcie i ona urodziła syna mojego tatę, mojej prababci siostra również urodziła córkę czyli mamę Michała i stąd pytanie czy mamy możliwość wziąć ślub kościelny, liczę na szybko odpowiedź
-
Magnolia
- Podziękował/a: 3836
- Podziękowano: 4101
Chyba w linii Michała umknęło ci jedno pokolenie... bo z tego co piszesz, to Michał byłby w pokoleniu Twojego taty.
przynajmniej ja tak rozumiem. Ale jeśli dodać to jedno pokolenie i jesteście 4 pokoleniem tych pierwszych prapradziadków to nie ma przeszkody pokrewieństwa. Ale dla pewności warto porozmawiać w kancelarii z proboszczem.
Chyba w linii Michała umknęło ci jedno pokolenie... bo z tego co piszesz, to Michał byłby w pokoleniu Twojego taty.
przynajmniej ja tak rozumiem. Ale jeśli dodać to jedno pokolenie i jesteście 4 pokoleniem tych pierwszych prapradziadków to nie ma przeszkody pokrewieństwa. Ale dla pewności warto porozmawiać w kancelarii z proboszczem.
mgr teologii,
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
-
Sasa322
Nie, nie ukmnieło mi nic 
-
kacperek29
- Podziękowano: 3
1. prapradziadkowie 2. prababcię ma córkę czyli moja 3. babcie i 4. mojego tatę
1. prapradziadkowie 2. siostra prababci urodziła córkę czyli 4. mamę Michała
Gdzie mi tu też brakuje jednego pokolenia. Albo jakaś różnica wieku duża jest. Córka prababci to Twoja babcia a córka siostry prababci to mama Michała?
1. prapradziadkowie 2. siostra prababci urodziła córkę czyli 4. mamę Michała
Gdzie mi tu też brakuje jednego pokolenia. Albo jakaś różnica wieku duża jest. Córka prababci to Twoja babcia a córka siostry prababci to mama Michała?
-
Sasa322
Dokładnie tak
Dodano po 4 minutach 48 sekundach:
Tylko jest jeden ważny szczegół
Moja prababcia miała romans z mężem swojej siostry i tak się pojawiła moja babcia
Dodano po 4 minutach 48 sekundach:
Tylko jest jeden ważny szczegół
Moja prababcia miała romans z mężem swojej siostry i tak się pojawiła moja babcia
-
Dominik
- Podziękował/a: 650
- Podziękowano: 1777
Poczytaj sobie o liniach prostych i bocznych.
https://marcinrusinek.pl/blog/ktore-pok ... onicznego/