Każde życie jest cudem,
Tajemnica Ojca Pio,
Tylko powiedz każdemu,
Cristiada,
Oblicze Jezusa,
Jak Bóg da,
Wandea,
Zmartwychwstały,
Najświętsze Serce,
Gurgacz,
Żywy,
Powołany 2 cześci
Moc w moich dłoniach,
Teraz I w godzinę śmierci,
Dobry łotr,
Benedykt XVl,
Dwóch papieży,
Święty Niezłomny,
Nieplanowane,
Karolina,
Faustyna
Zerwany Kłos
Ignacy Loyola,
Zakazany Bóg,
Bóg w Krakowie,
Jak Bóg da,
Maryja Matka Jezusa,
Niebo nie może czekać,
Ulmowie,
Johnny
Ja jestem,
Bł. Jan Duns Szkot,
Aż po krańce ziemi,
Święty,
Święta Gianna,
Święta Małgorzata z Citta di Castello, Wszystko będzie dobrze,
Cisza,
Bł Alojzy Liguda,
Będę Ci służył życie Świętego Kamila de Lellis,
Święta Franciszka Rzymianka,
Święta Brygida Szwecka,
Matka Teresa i Ja,
Powstaniec 1863,
Nędzarz i Madame,
Ojciec Pio,
Opiekun,
Opowieść o Zbawicielu,
Dwie korony,
Życie za życie,
Cud Guadalupe,
Tereska,
Bóg nie umarł 4 części,
Serial The Chosen 4 sezony,
Fatima,
Bernadetta Cud w Lourdes,
Wyszyński,
Zemsta czy przebaczenie,
Torturowany z powodu Chrystusa,
Czyściec,
Teresa od Jezusa,
Matka Cabrini,
Cisza,
Ludzie Boga,
Błogosławiona Anna od Aniołów,
Chata Największy z cudów,
Przełęcz ocalonych,
Popiełuszko,
Pasja,
Czy naprawdę wierzysz,
Cristiada,
Niezłomny patron Polski,
Testament historia Mojżesza,
Ziemia Maryi,
Cud Guadalupe,
Maryja z Nazaretu,
Józef z Nazaretu,
Józef i Maryja,
Fatima objawienia Maryjne,
Ślady Stóp,
Bł Bartolo Longo,
Moc w moich dłoniach,
Marcelino chleb I wino,
His Only Son,
Ostatnie Wezwanie,
Teraz I w godzinę śmierci,
Pius XII,
Święty Jan XXIII,
Święty Jan Bosco,
Święty Antoni,
Święta Barbara,
Boże Miłosierdzie,
Brat Albert,
Doktor Moscatti
Karol czlowiek który został papieżem,
Karol czlowiek który pozostał papieżem,
Zmartwychwstały,
Święty Augustyn,
Święty Filip Neri,
Braciszek,
Święty Paweł z Tarsu,
Paweł Apostoł Chrystusa
Jeśli potrzebujesz pomocy duchowej napisz email: pomocduchowaDM@gmail.com
Filmy religijne
-
AndrzejLukasz1910
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękowano: 5
3/4 wymienionych przez ze mnie filmów widziałem. Pozostałe tytuły znalazłem w internecie i jak będę miał okazję i czas to je obejrzę.
-
Zagubionaowca12
- Podziękowano: 2
@Magnolia filmy te pokazują jak ważna jest wiara pomimo trudności które spotykają bohaterów , ukazane jest to jak wiara może zdziałać cuda wtedy kiedy życie człowieka zmienia się w sytuację bez wyjścia.
-
Magnolia
- Podziękował/a: 3836
- Podziękowano: 4101
https://rafaelkino.pl
Niezależne kino chrześcijańskie.
Filmy można wypożyczyć za niewielką kwotę na 3 dni.
https://rafaelkino.pl
Niezależne kino chrześcijańskie.
Filmy można wypożyczyć za niewielką kwotę na 3 dni.
mgr teologii,
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
-
Jockey
- Podziękował/a: 44
- Podziękowano: 73
Podobno od 20.02.2026 ma wejść do kin film Najświętsze Serce. Niestety z nieznanych mi powodów nie mogę zamieścić linka do Film Web z opisem filmu. Dlatego poniżej wklejka z tamtej strony
Mam zamiar się wybrać. Ktoś widział może na jakimś przedpremierowym pokazie?FilmWeb pisze: Ponad 350 lat temu we Francji Jezus objawił św. Małgorzacie Marii Alacoque swoje Serce płonące miłością. To orędzie stało się kanwą filmu, który w opinii wielu "obudził Francję", podbił francuskie kina, ale tym samym wywołał ostrą rekcję środowisk antyreligijnych, próbę cenzury, a nawet zakaz wyświetlania w niektórych miastach.
"Najświętsze Serce" to filmowa opowieść o samej istocie wiary chrześcijańskiej, o miłości Boga, który tak ukochał każdego człowieka, że pozwolił przebić swoje Serce na krzyżu. Bohaterowie filmu w swoich świadectwach uosabiają największe problemy współczesnego świata: samotność, zmęczenie, brak sensu życia. Opowiadają o odnalezieniu zaskakującego lekarstwa - relacji, która pomogła im na nowo odkryć siebie. Piękna muzyka, starannie nakręcone sceny fabularyzowane oraz liczne niezwykłe historie współczesnych ludzi sprawiają, że "Najświętsze Serce" przemawia sugestywnie zarówno do wierzących, jak i do tych, którzy wątpią; do przytłoczonych rodziców, a także do młodych, którym brakuje punktu odniesienia.
-
NeoArt
- Podziękował/a: 8
- Podziękowano: 15
Po tragicznej śmierci dzieci Annie popełnia samobójstwo, za co trafia do Piekła. Po śmierci jej mąż budzi się w Niebie, skąd wyrusza w podróż, by ją odnaleźć.
Bardzo mnie ten film porusza. Jest taki.. inny, zaskakujący. I świetna obsada. Ale to jest tylko moja, subiektywna opinia.
Po tragicznej śmierci dzieci Annie popełnia samobójstwo, za co trafia do Piekła. Po śmierci jej mąż budzi się w Niebie, skąd wyrusza w podróż, by ją odnaleźć.
Bardzo mnie ten film porusza. Jest taki.. inny, zaskakujący. I świetna obsada. Ale to jest tylko moja, subiektywna opinia.
Ostatnio zmieniony 18 lut 2026, 0:19 przez NeoArt, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Koss
- Podziękował/a: 245
- Podziękowano: 224
Kiedyś na cda.pl widziałam film o tym tytule.Jockey pisze: 17 lut 2026, 22:05 Podobno od 20.02.2026 ma wejść do kin film Najświętsze Serce. Niestety z nieznanych mi powodów nie mogę zamieścić linka do Film Web z opisem filmu. Dlatego poniżej wklejka z tamtej stronyMam zamiar się wybrać. Ktoś widział może na jakimś przedpremierowym pokazie?FilmWeb pisze: Ponad 350 lat temu we Francji Jezus objawił św. Małgorzacie Marii Alacoque swoje Serce płonące miłością. To orędzie stało się kanwą filmu, który w opinii wielu "obudził Francję", podbił francuskie kina, ale tym samym wywołał ostrą rekcję środowisk antyreligijnych, próbę cenzury, a nawet zakaz wyświetlania w niektórych miastach.
"Najświętsze Serce" to filmowa opowieść o samej istocie wiary chrześcijańskiej, o miłości Boga, który tak ukochał każdego człowieka, że pozwolił przebić swoje Serce na krzyżu. Bohaterowie filmu w swoich świadectwach uosabiają największe problemy współczesnego świata: samotność, zmęczenie, brak sensu życia. Opowiadają o odnalezieniu zaskakującego lekarstwa - relacji, która pomogła im na nowo odkryć siebie. Piękna muzyka, starannie nakręcone sceny fabularyzowane oraz liczne niezwykłe historie współczesnych ludzi sprawiają, że "Najświętsze Serce" przemawia sugestywnie zarówno do wierzących, jak i do tych, którzy wątpią; do przytłoczonych rodziców, a także do młodych, którym brakuje punktu odniesienia.
U mnie w mieście w kinie nie będzie tego filmu a szkoda..
-
Marek Piotrowski
- Podziękował/a: 434
- Podziękowano: 1160
Posłanka Klaudia Jachira postanowiła "zabłysnąć" powtarzając (moim zdaniem bezmyślnie) w Sejmie zarzut stawiany przez antyklerykałów kardynałowi Wyszyńskiemu o... sprzyjanie nazizmowi w piśmie "Ateneum Kapłańskie".
Prezentuję i analizuję wszystkie teksty, które są przytaczane w kontekście tych zarzutów. Zapraszam!
Prezentuję i analizuję wszystkie teksty, które są przytaczane w kontekście tych zarzutów. Zapraszam!