Mowa o bilbordach:

Dlaczego ten plakat jest antykościelny? Bowiem obecne przepisy kanoniczne Episkopatu Polski, zatwierdzone w 2015 r dopuszczają obie formy - do ust i na ręce- przyjmowania komunii św. A w całym Kościele na świecie jest wiele miejsc, gdzie przyjmuje się Ciało Pańskie w ten sposób i Stolica Apostolska to aprobuje, bowiem nikt z ludzi sam z siebie nie jest godny przyjmowania Ciała Pańskiego i forma tu nic nie zmienia.
To Jezus sam oczyszcza nas z grzechów podczas aktu żalu i pokory tuż przed komunia św podczas słów: Panie, nie jestem godzien...
Inne plakaty to wyrwane z kontekstu całego nauczania Kościoła cytaty z Pisma św, które mają piętnować homoseksualne czyny, cudzołóstwo, ogólnie grzech, czy noszenie spodni przez kobiety.
np:

Dlaczego to są szkodliwe przekazy, mimo że zgodne z nauczaniem Kościoła...? Bo Najpierw trzeba dotrzeć do ludzi z miłością Jezusa do każdego, głosić ewangelię i Dobrą Nowinę, a nie jednoczyć ludzi jednych przeciw drugim, bo najpierw jest miłość bliźniego. Nie można patologicznie jednoczyć się na potępianiu.
To nie tylko moje zdanie, można przeczytać o tym tu:
https://deon.pl/kosciol/komentarze/stop ... oga,456092
A co Wy myślicie jak widzicie takie kampanie na bilbordach w waszych miastach?
Jednoczą Was z Kościołem, czy powodują niepokój, zagubienie, bunt, albo nawet nienawiść do ludzi?