Jeśli potrzebujesz pomocy duchowej napisz email: pomocduchowaDM@gmail.com

Zmiany w Religi chrześcijańskiej.

Tu możesz zadać nurtujące Cię pytania księdzu, który postara się rozwiać Twoje wątpliwości.
Regulamin forum
W tym dziale użytkownik zadaje pytania na które udzielają odpowiedzi kapłani
Jacek K
Wyznanie: inne wyznanie
Podziękowano: 4
1. Moje pytanie brzmi, jakie zmiany nastąpiły u duchownych księży i sióstr zakonnych którzy dostali prawo prowadzić mszę też wygłaszać kazanie a zapominają o głównym prawie tej Religi i również o cnotach?
2. Czy dobrze i poprawnie jest w hierarchi zaczynając od prymasa, arcybiskupów, biskupów, księży, sióstr braci klasztornych w Państwie Polskim? Czy znane jest pojęcie bojaźni? Czy znane jest uleganie sobie samemu/ej ?
JB
Awatar użytkownika
bramin
Ksiądz
Wyznanie: katolicyzm
Podziękował/a: 92
Podziękowano: 332
Jacek K pisze: 24 maja 2025, 9:52 jakie zmiany nastąpiły u duchownych księży i sióstr zakonnych
Nie wiem, nie czytam w ich myślach.
Jacek K pisze: 24 maja 2025, 9:52 duchownych księży i sióstr zakonnych którzy dostali prawo prowadzić mszę
Księża odprawiają Mszę, siostry zakonne nie odprawiają Mszy sw.
Jacek K pisze: 24 maja 2025, 9:52 2. Czy dobrze i poprawnie jest w hierarchi zaczynając od prymasa, arcybiskupów, biskupów, księży, sióstr braci klasztornych w Państwie Polskim?
Kompletnie nie wiem o co chodzi w tym pytaniu.
Jacek K pisze: 24 maja 2025, 9:52 Czy znane jest pojęcie bojaźni? Czy znane jest uleganie sobie samemu/ej ?

Mam prośbę do Ciebie, zanim cos napiszesz zastanów się co chcesz napisać i później sformułuj proste, zrozumiałe pytanie. Pozdrawiam
Drogę moją do was niech utoruje sam Bóg, Ojciec nasz, i Pan nasz Jezus!
1 Tes 3,11