Jeśli potrzebujesz pomocy duchowej napisz email: pomocduchowaDM@gmail.com
Witam wszystkich serdecznie mam na imię Robert stworzyłem kanał na YouTubie m nadzieję że kogoś on zaciekawi
-
Gość
https://youtube.com/@robertlukaszpio?si ... iXUPPCUU5G mam nadzieję że to forum jeszcze funkcjonuje szczęść Boże i pozdrawiam wszystkich
-
Dominik
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 650
- Podziękowano: 1777
450 filmów wrzuconych w jeden miesiąc, podziwiam zapał.
Tylko czy ilość idzie z jakością?
Weźmy np. ten film. Mam wątpliwości co do poprawności teologicznej w tekście i doboru słów..
@Magnolia, pomożesz?
W innym filmie dziwnie brzmią męskie zaimki w żeńskim głosie.
Tylko czy ilość idzie z jakością?
Weźmy np. ten film. Mam wątpliwości co do poprawności teologicznej w tekście i doboru słów..
@Magnolia, pomożesz?
W innym filmie dziwnie brzmią męskie zaimki w żeńskim głosie.
-
Magnolia
- Podziękował/a: 3836
- Podziękowano: 4101
Sama sobie odpowiem: tak to produkcja AI.
Trudno to nazwać komentarzem do Ewangelii.
Sam fakt że AI tworzy głos i muzykę, że głosy śpiewają to jeszcze nie oznacza że zgadzają się wszystkie elementy ze sobą. Głos śpiewa z jakimiś emocjami, które nie zawsze idą w parze z treścią tekstu jaki śpiewa. Słuchając tego aż się krzywię bo nie ma to spójnego przekazu.
Spójny przekaz czyli treść, emocje i przesłanie nas przyciągają a niespójny przekaz odpycha, nie macie takiego wrażenia?
Trudno to nazwać komentarzem do Ewangelii.
Sam fakt że AI tworzy głos i muzykę, że głosy śpiewają to jeszcze nie oznacza że zgadzają się wszystkie elementy ze sobą. Głos śpiewa z jakimiś emocjami, które nie zawsze idą w parze z treścią tekstu jaki śpiewa. Słuchając tego aż się krzywię bo nie ma to spójnego przekazu.
Spójny przekaz czyli treść, emocje i przesłanie nas przyciągają a niespójny przekaz odpycha, nie macie takiego wrażenia?
mgr teologii,
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
-
Dominik
- Podziękował/a: 650
- Podziękowano: 1777
To, że np. w Suno można w jeden dzień natrzaskać setki piosenek, nie oznacza że będą dobre, baaaa, nawet trudno żeby jedna była.
Pierwsze od czego zacząć to tekst. Można wspomóc się narzędziami typu ChatGPT, potem przeczytać tekst który powstanie, kila razy i poprawiać błędy, niedoskonałości. Można nawet AI prosić o poprawki, wskazując konkretne miejsca w tekście.
Można zrobić przy pomocy AI prosty tekst piosenki, ale i tak będzie to wymagało pracy z naszej strony, pracy nad każdym utworem.
Rozumiem fascynacją AI, że w jakimś stopniu taka muzyka może autora przybliżać do Boga.
Po prostu,, postaw na jakość, nie ilość. Myślę, że jeden dopracowany utwór przyniesie więcej radości, niż dziesiątki zrobionych na szybko.
Pierwsze od czego zacząć to tekst. Można wspomóc się narzędziami typu ChatGPT, potem przeczytać tekst który powstanie, kila razy i poprawiać błędy, niedoskonałości. Można nawet AI prosić o poprawki, wskazując konkretne miejsca w tekście.
Można zrobić przy pomocy AI prosty tekst piosenki, ale i tak będzie to wymagało pracy z naszej strony, pracy nad każdym utworem.
Rozumiem fascynacją AI, że w jakimś stopniu taka muzyka może autora przybliżać do Boga.
Po prostu,, postaw na jakość, nie ilość. Myślę, że jeden dopracowany utwór przyniesie więcej radości, niż dziesiątki zrobionych na szybko.