Jeśli potrzebujesz pomocy duchowej napisz email: pomocduchowaDM@gmail.com

Nieskromne rozmowy

Tu możesz zadać nurtujące Cię pytania księdzu, który postara się rozwiać Twoje wątpliwości.
Regulamin forum
W tym dziale użytkownik zadaje pytania na które udzielają odpowiedzi kapłani
serotonina10

Czy jak jest w rachunkach sumienia taki grzech jak rozmawiałem i słuchałem rozmów na tematy nieskromne, tonjak tak się mówi na spowiedzi w ten sposób wyznaje się ten grzech to dla każdego księdza jest to informacja jednoznaczna, że chodzi o 6 przykazanie, w większości rachunkach sumienia jest takie określenie i w niektórych listach z grzechami tak to jest opisane?
To nie jest jakieś tajenie grzechu jak w ten sposób się wyznaje ten grzech?
Proszę o odwiedź
Awatar użytkownika
bramin
Ksiądz
Wyznanie: katolicyzm
Podziękował/a: 92
Podziękowano: 332
Tak, chodzi o 6 przykazanie.
serotonina10 pisze: 02 mar 2026, 6:24 To nie jest jakieś tajenie grzechu jak w ten sposób się wyznaje ten grzech?
Nie, nie jest to zatajenie grzechu.
Widzę, że jesteś skrupulantem. Takie sprawy i wątpliwosci omawiaj ze swoim spowiednikiem. Forum nie jest konfesjonałem, aby komus pomoc, poradzic, potrzebna jest normalna, osobista rozmowa, porady na forum chocby byly udzielane przez najlepszego spowiednika czy psychologa nigdy nie zastąpią indywidualnej rozmowy.
Wyznawaj na spowiedzi grzechy bez ich analizowania, skup sie bardziej na pozytywnych stronach swojego zycia czyli co zrobiłem dzisiaj dobrego i ciesz się tym.
Drogę moją do was niech utoruje sam Bóg, Ojciec nasz, i Pan nasz Jezus!
1 Tes 3,11