Jeśli potrzebujesz pomocy duchowej napisz email: pomocduchowaDM@gmail.com
Rozmowa ze zmarłą osobą
-
Karina
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 17
- Podziękowano: 21
Witajcie. Czy można powiedzieć coś w kierunku osoby zmarłej? Nie chodzi mi o seanse spirytystyczne ale zwykłe westchnienie do zmarłego, pożalenie się mu? Coś jakby modlitwa... mając nadzieję że nas słyszy.Czy Bóg potępia takie zachowanie?
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2026, 19:28 przez Karina, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Albertus
- Podziękował/a: 73
- Podziękowano: 106
O ile nie oczekujemy tego że zmarły zacznie przemawiać do nas, objawiać się w snach albo na jawie itp...
Bo wtedy jest ryzyko zwiedzenia.
Jeśli ta osoba była wierząca to myślę nie. Wierzymy przecież w świętych obcowanie.Karina pisze: 15 kwie 2026, 19:26 Witajcie. Czy można powiedzieć coś w kierunku osoby zmarłej? Nie chodzi mi o seanse spirytystyczne ale zwykłe westchnienie do zmarłego, pożalenie się mu? Coś jakby modlitwa... mając nadzieję że nas słyszy.Czy Bóg potępia takie zachowanie?
O ile nie oczekujemy tego że zmarły zacznie przemawiać do nas, objawiać się w snach albo na jawie itp...
Bo wtedy jest ryzyko zwiedzenia.
-
Karina
- Podziękował/a: 17
- Podziękowano: 21
Jeszcze mam jedno pytanie, moja babcia mówiła kiedyś taką teorię,że jeśli np matka zostawiła swoje dziecko i nie opiekowała się nim bo np się bawiła, to że po śmierci Bóg jej da zadanie że będzie się opiekować duszą tego dziecka. Czy to właściwa teoria?
Jeszcze mam jedno pytanie, moja babcia mówiła kiedyś taką teorię,że jeśli np matka zostawiła swoje dziecko i nie opiekowała się nim bo np się bawiła, to że po śmierci Bóg jej da zadanie że będzie się opiekować duszą tego dziecka. Czy to właściwa teoria?