Naukowa wiedza fachowo przekazana, warto posłuchać:
https://www.youtube.com/live/16NyAfeoLn ... hEmSPHFlw3
Jeśli potrzebujesz pomocy duchowej napisz email: pomocduchowaDM@gmail.com
Problemy z identyfikacją płciową dzieci i młodzieży
-
Magnolia
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 3836
- Podziękowano: 4101
Badania na które powołano się w tym webinarze jasno wskazują że ani homoseksualizm ani transpłciowość nie są wrodzone. Mają złożone podłoże, ale jeśli środowisko nie będzie sprzyjało, czyli podtrzymywało zainteresowania nastolatka to pomysł zmiany płci zanika.
Ale to co mnie najbardziej ucieszyło, to że wiele krajów już robi krok w tył, czyli wycofują się z umożliwiania prawnego nastolatkom zmiany płci.
Naprawdę bardzo ciekawy webinar.
Ale to co mnie najbardziej ucieszyło, to że wiele krajów już robi krok w tył, czyli wycofują się z umożliwiania prawnego nastolatkom zmiany płci.
mgr teologii,
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
-
Albertus
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 73
- Podziękowano: 106
Nie słuchałem jeszcze bo długie ale jeśli mówią tam to co piszesz to cieszy bardzo ze badania naukowe potwierdzają to co podpowiada nam "zdrowy chłopski rozum".Magnolia pisze: 14 maja 2026, 10:37 Badania na które powołano się w tym webinarze jasno wskazują że ani homoseksualizm ani transpłciowość nie są wrodzone. Mają złożone podłoże, ale jeśli środowisko nie będzie sprzyjało, czyli podtrzymywało zainteresowania nastolatka to pomysł zmiany płci zanika.
Z drugiej strony to smuci to ze "zdrowy chłopski rozum " jest w tak małym poszanowaniu że potrzeba badań naukowych aby potwierdzić to co podpowiada.
Cieszy też z tego powodu że ta rzekoma "wrodzoność" tych skłonności miałaby według narzucanej i dosyć powszechnej narracji jakoś uniemożliwiać negatywną ocenę tego zjawiska.
Nie wiadomo bardzo dlaczego.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2026, 16:32 przez Albertus, łącznie zmieniany 1 raz.