Dzień dobry.
Mam w rodzinie osobę która niszczy relacje. Chyba robi to myśląc, że robi dobrze. Nie chcę opisywać tu szczegółów bo może kiedyś jakoś to przeczyta. Niszczy relacje. Rządzi w swojej rodzinie i mój brat jest pantoflarzem. Jej córka wyszła za mąż a ona rozwaliła jej to małżeństwo udzielając złośliwych rad i zarzucając wszelkie zło jej mężowi. Nie wiem ile z tego to prawda, ale sądząc z tego co mnie doradza, choć jej o to nie proszę, to jest mocno podkręcone. Mnie też zachęca do niszczenia moich relacji. Nie chcę się 100% dystansować ale też nie chcę w tym uczestniczyć. Co robić?
Jeśli potrzebujesz pomocy duchowej napisz email: pomocduchowaDM@gmail.com
Jaki stosunek mieć wobec szalonej bratowej
Regulamin forum
W tym dziale użytkownik zadaje pytania na które udzielają odpowiedzi kapłani
W tym dziale użytkownik zadaje pytania na które udzielają odpowiedzi kapłani
-
bramin
- Ksiądz
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 92
- Podziękowano: 332
Nie wiem w jakich relacjach żyjesz z tą osobą, nie znam wszystkich okoliczności dlatego nic konkretnego nie mogę powiedzieć.
Widać, że mamy do czynienia z toksyczną osobą i wtedy nie masz innego wyjścia jak unikać tej osoby i dystansować się od niej mając na uwadze Twoje zdrowie psychiczne i relacje z innymi.
Widać, że mamy do czynienia z toksyczną osobą i wtedy nie masz innego wyjścia jak unikać tej osoby i dystansować się od niej mając na uwadze Twoje zdrowie psychiczne i relacje z innymi.
Drogę moją do was niech utoruje sam Bóg, Ojciec nasz, i Pan nasz Jezus!
1 Tes 3,11
1 Tes 3,11
-
bramin
- Ksiądz
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 92
- Podziękowano: 332
@Michal07 ten dział to "pytania do księdza" dlatego ten post przeniosłem tutaj:viewtopic.php?t=193&start=3320
Drogę moją do was niech utoruje sam Bóg, Ojciec nasz, i Pan nasz Jezus!
1 Tes 3,11
1 Tes 3,11