Jeśli potrzebujesz pomocy duchowej napisz email: pomocduchowaDM@gmail.com

Dzień dobry wszystkim .

Pragniemy stworzyć tu życzliwą i braterską atmosferę, chcemy wiedzieć, z kim piszemy - daj się poznać. Przedstaw się użytkownikom forum religijnego.
Nowy
Podziękował/a: 22
Podziękowano: 7
Jak widać, jestem nowy. Przychodzę , bo szukam odpowiedzi na różne pytania i wątpliwości związane z wiarą. Z domu jestem katolikiem, do niedawna praktykowałem bez większego zastanowienia, trochę rutynowo, jak wielu innych. Od niedawna rodzinnie mam kontakty z poważnie wątpiącymi, albo z ateistami i choć nie daję tego po sobie poznać, z rozmaitych rozmów, zachowań i dyskusji pozostają mi pewne myśli i pytania, które odbierają pełną pewność w kwestii wiary, jaką miałem do niedawna. Różne rzeczy dają mi do myślenia, sam przedtem się nad tym nie zastanawiałem, więc staram się szukać rozwiązania. Zakładam, że wielu uczestników forum ma ten problem już za sobą, znalazły się dawno odpowiedzi na pytania, które mnie teraz martwią i niepokoją.
Liczę na waszą pomoc i poważne potraktowanie moich, może naiwnych wątpliwości i pytań. Sporo myślę ostatnio o sprawach wiary, wiele prostych wyjaśnień typu "błąd tłumaczenia/przenośnia" już zdążyłem sam przerobić. Bez efektu.
Albertus
Wyznanie: katolicyzm
Podziękował/a: 73
Podziękowano: 106
Witaj!

Zapraszamy do rozmów.
Awatar użytkownika
Magnolia
Podziękował/a: 3836
Podziękowano: 4101
Witaj serdecznie. Przejrzyj tematy na forum. Jeśli coś cię zaciekawi wznów tam rozmowę. Pomożemy. Pozdrawiam
mgr teologii,
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
Nowy
Podziękował/a: 22
Podziękowano: 7
Wpisałem w wyszukiwarce "postanowienie poprawy" , potem "żal doskonały" - zero wyników. A w tym są moje główne kłopoty. Widzę, ze może tylko ja, więc jeszcze poszukam albo coś sam napiszę.
Ostatnio zmieniony 17 lip 2026, 14:59 przez Nowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Albertus
Podziękował/a: 73
Podziękowano: 106
Nowy pisze: 17 lip 2026, 14:59 Wpisałem w wyszukiwarce "postanowienie poprawy" , potem "żal doskonały" - zero wyników. A w tym są moje główne kłopoty. Widzę, ze może tylko ja, więc jeszcze poszukam albo coś sam napiszę.
Jak czegoś nie ma to załóż po prostu nowy temat i napisz o czym chciałbyś w nim porozmawiać.

Jest też na forum specjalny dział gdzie możesz zadać pytanie tylko księdzu i on tam postara się wyjaśnić twoje wątpliwości.
Ostatnio zmieniony 17 lip 2026, 15:09 przez Albertus, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dominik
Podziękował/a: 650
Podziękowano: 1777
Fajny masz nick Nowy :)
Velaya
Podziękował/a: 12
Podziękowano: 9

Cześć!
JoannaW_inska
Podziękował/a: 1
Podziękowano: 5

Witam
Awatar użytkownika
Magnolia
Podziękował/a: 3836
Podziękowano: 4101
Witajcie, możecie założyć własne wątki powitalne i trochę się przedstawić forumowiczom, tyle ile chciecie.
mgr teologii,
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
JoannaW_inska
Podziękował/a: 1
Podziękowano: 5

Magnolia pisze: 24 lip 2026, 10:00 Witajcie, możecie założyć własne wątki powitalne i trochę się przedstawić forumowiczom, tyle ile chciecie.
Dziękuję! <3
Czytam forum, jest tu dużo starszych rozmów bez odpowiedzi, które mogą się przerodzić w dobre dyskusje