Skąd brać siłę i cierpliwość, gdy druga strona nie radzi sobie z cierpieniem i wtedy z kolei druga strona jest idealnym celem do wyładowania złości?
Szczególnie panowie może coś doradza, bo czasami męska duma jest dla mnie niepojęta...
Myślę że podstawą to nie odbierać tego jako że jest się celem do wyładowania złości, i nie nakręcać się że ta osoba robi to specjalnie itd.Lunka pisze: 05 mar 2022, 10:41 Może ktoś mi poradzi, jak sobie radzić, gdy jedno z dwojga niedomaga? Nie chodzi mi tu o jakieś przeziębienie ani też chorobę przewlekła. Tutaj konkretnie o kontuzje, która mocno odbija się na jakości życia.
Skąd brać siłę i cierpliwość, gdy druga strona nie radzi sobie z cierpieniem i wtedy z kolei druga strona jest idealnym celem do wyładowania złości?
Szczególnie panowie może coś doradza, bo czasami męska duma jest dla mnie niepojęta...![]()
Może za granicą ktoś by coś zrobił czego polscy lekarze się nie podejmą?Lunka pisze: 05 mar 2022, 21:48 Nie wiem, mąż jest ledwo po 30. Lekarz totalnie sknocił operacjeteraz nawet jego praca przy biurku sprawia ból. Lekarze proponują kolejną operację ale zastrzegają że może być jeszcze gorzej niż teraz. Duże ryzyko...
Tak czy siak planujemy jeszcze z 3 konsultacje i na coś trzeba się zdecydować.
Boje się, że mąż się załamie, a my mamy przeprowadzkę i remont na głowie ja sama z tym nie poradzę, a on nie da rady się ruszać i to go dobija![]()
Namawiam wciąż męża ale chyba ogrom rzeczy z tym związanych go przerasta.
No niestety bierność i rezygnacja to chyba najgorsze co on może w tej chwili zrobić. Więc skoro nic nie dociera to chyba groźby są usprawiedliwione...Lunka pisze: 05 mar 2022, 22:32Namawiam wciąż męża ale chyba ogrom rzeczy z tym związanych go przerasta.
No praktycznie gość zrobił mu zabieg, mega inwazyjny o czym go nie powiadomił. Zabiegu tego w USA nie wykonuje się ponoć od 10 lat.
Ech zabieg był zaraz po ślubie i chyba za mało to wszystko zdążyliśmy przekalkulować.
Mi nawet trudno go zmusić, żeby poszedł w Polsce do specjalistów z tego załamania. Prośba nie działa niestety musze groźba i szantażem czego nie cierpię ale tylko wtedy to ma jakieś skutki![]()
No to koniecznie trzeba, medycyna na Podlasiu chyba w żadnej dziedzinie nie ma dobrego ośrodka w Polsce, internetowo raz na poczatek próbował bym jeszcze za granicą po konsultacjach w polskich miastach.Lunka pisze: 05 mar 2022, 22:51 Narazie tylko u siebie na Podlasiu. W planach mamy Łódź i Warszawę bo tam mamy jakiś polecanych.