Jeśli potrzebujesz pomocy duchowej napisz email: pomocduchowaDM@gmail.com

Destrukcyjne myśli

Rozmowy na forum katolickim przy kawie i herbacie.
Awatar użytkownika
Wiktor
Wyznanie: katolicyzm
Podziękował/a: 4
Podziękowano: 1
Ale nie rozumiem @Wiktor wspomnienia mnie w twoim poście. Przecież ja w tym temacie nic nie pisałam 🤦🤣

Edit człowieku nie wiem czemu tak bardzo boisz się jak ktoś ci o terapii wspomni. Nigdzie nikogo nie diagnozowałam. Jakbyś napisał że boli cię ręka, a ja bym powiedziała 'może idź do lekarza' to też byłoby że cię diagnozuje? 🤦
Stała ci się jakaś krzywda, że przyszło Ci jedno powiadomienie? Bo jeżeli tak to powiedz mi w jaki sposób, a jeżeli nie to po co robisz dramę z niczego?
Ostatnio zmieniony 03 cze 2024, 20:33 przez Wiktor, łącznie zmieniany 1 raz.
ma_ga
Podziękował/a: 49
Podziękowano: 71
@Magnolia bardzo proszę o zwrócenie uwagi @Wiktor bo jest zwyczajnie niemiły i wylewa na mnie jakieś swoje żale
Awatar użytkownika
Wiktor
Podziękował/a: 4
Podziękowano: 1
@Magnolia bardzo proszę o zwrócenie uwagi @Wiktor bo jest zwyczajnie niemiły i wylewa na mnie jakieś swoje żale
Już wiemy kto w twojej klasie donosił nauczycielowi gdy ktoś ściągał na sprawdzianie :)
Bardzo niegrzeczna uwaga, zupełnie niepotrzebna. Proszę o więcej kultury. Magnolia
Ostatnio zmieniony 03 cze 2024, 21:29 przez Magnolia, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
daniel
Podziękował/a: 500
Podziękowano: 948
ma_ga pisze: 03 cze 2024, 20:36 @Magnolia bardzo proszę o zwrócenie uwagi @Wiktor bo jest zwyczajnie niemiły i wylewa na mnie jakieś swoje żale
Nie bądźcie proszę dla siebie niemili panie @Wiktor i pani @ma_ga :)
A jeżeli chcecie się troszkę pobawić to tu jest odpowiednie miejsce:
viewtopic.php?t=1687
„Marto, Marto, martwisz się i niepokoisz o wiele, a potrzeba tylko jednego.” Łk 10.41-42
ma_ga
daniel pisze: 03 cze 2024, 20:42
ma_ga pisze: 03 cze 2024, 20:36 @Magnolia bardzo proszę o zwrócenie uwagi @Wiktor bo jest zwyczajnie niemiły i wylewa na mnie jakieś swoje żale
Nie bądźcie proszę dla siebie niemili panie @Wiktor i pani @ma_ga :)
A jeżeli chcecie się troszkę pobawić to tu jest odpowiednie miejsce:
viewtopic.php?t=1687

Zaskakuje mnie to że administracja na katolickim forum pozwala na takie zachowanie. Szkoda. Myślałam że można tu dyskutować z poszanowaniem drugiego człowieka
Awatar użytkownika
Magnolia
Podziękował/a: 3836
Podziękowano: 4107
Zdecydowanie staramy się aby to było możliwe @ma_ga. Nie reagowałam bo byłam w pracy.
Zaraz nadrobię upomnienia.
mgr teologii,
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
kacperek29
Podziękowano: 3
fakir07 pisze: 03 cze 2024, 20:03
kacperek29 pisze: 03 cze 2024, 19:44
fakir07 pisze: 03 cze 2024, 19:27Natomiast w Biblii-instrukcji życia w systemie
Skąd ta teoria? Bo sorry ale niezłe bzdury.
Proszę uzasadnić pomówienie, które jest pod paragrafem. Dotyczące Biblii, która jest instrukcją życia w systemie.

Dziękuję za usunięcie cytatu.
daniel
Jakie pomówienia pod jakim paragrafem? Biblia jest przede wszystkim księga życia wiecznego, mówiąca o Bogu, jego miłości do nas itp. a nie jest żadną księga życia w systemie. Biblia nie zajmuję się ani nauką ani polityką itp ani tym bardziej ekologią
ma_ga
Magnolia pisze: 03 cze 2024, 21:18 Zdecydowanie staramy się aby to było możliwe @ma_ga. Nie reagowałam bo byłam w pracy.
Zaraz nadrobię upomnienia.
Mój ostatni post był przeznaczony dla Daniela który też jest w administracji..
fakir07
Wyznanie: protestantyzm
kacperek29 pisze: 03 cze 2024, 21:29
fakir07 pisze: 03 cze 2024, 20:03
kacperek29 pisze: 03 cze 2024, 19:44
fakir07 pisze: 03 cze 2024, 19:27Natomiast w Biblii-instrukcji życia w systemie
Skąd ta teoria? Bo sorry ale niezłe bzdury.
Proszę uzasadnić pomówienie, które jest pod paragrafem. Dotyczące Biblii, która jest instrukcją życia w systemie.

Dziękuję za usunięcie cytatu.
daniel
Jakie pomówienia pod jakim paragrafem? Biblia jest przede wszystkim księga życia wiecznego, mówiąca o Bogu, jego miłości do nas itp. a nie jest żadną księga życia w systemie. Biblia nie zajmuję się ani nauką ani polityką itp ani tym bardziej ekologią
Biblia jest instrukcją życia w systemie, z konsekwencjami gdy nie będziemy żyć zgodnie z instrukcją. Jest też instrukcją życia, napisaną z miłości i troski, aby nie ponieś konsekwencji w tunelu uczynków swoich. Udowodniony empirycznie i naukowo.
Awatar użytkownika
Magnolia
@fakir07 powtarzasz cały czas to samo a my nie rozumiemy o jaki system ci chodzi, jakie instrukcje? gdzie są te dowody?
mgr teologii,
fakir07
Magnolia pisze: 04 cze 2024, 10:51 @fakir07 powtarzasz cały czas to samo a my nie rozumiemy o jaki system ci chodzi, jakie instrukcje? gdzie są te dowody?
Bóg Wszechmogący twórczą myślą doskonałej miłości (udowodniono naukowo, że myśl jest twórcza i wpływa na materię) Stworzył system duchowo-informacyjnej całości, w którym zjedzony owoc banana bez nasienia. Nie dla was, dla zwierząt (Rdz 1,29-30; 3) W systemie uczynił destrukcje, czyli falowe zakłócenia w oddziaływaniach informacyjnych. Wszelkich rodzajów informacji ze wszechinformacją. Oraz negatywne myśli, słowa i uczynki, uczynili i czynią w systemie destrukcje, za którą ponieśli konsekwencje w wodach potopu (Rdz 6,5) Analogicznie do współczesnych...
kacperek29
Podziękowano: 3
fakir07 pisze: 04 cze 2024, 11:20 udowodniono naukowo, że myśl jest twórcza i wpływa na materię
Poproszę dowód.
fakir07 pisze: 04 cze 2024, 11:20 Stworzył system duchowo-informacyjnej całości, w którym zjedzony owoc banana bez nasienia. Nie dla was, dla zwierząt (Rdz 1,29-30; 3) W systemie uczynił destrukcje, czyli falowe zakłócenia w oddziaływaniach informacyjnych. Wszelkich rodzajów informacji ze wszechinformacją. Oraz negatywne myśli, słowa i uczynki, uczynili i czynią w systemie destrukcje, za którą ponieśli konsekwencje w wodach potopu (Rdz 6,5) Analogicznie do współczesnych...
Wybacz, ale tu nawet nie ma co komentować.
Awatar użytkownika
daniel
fakir07 pisze: 04 cze 2024, 11:20 Bóg Wszechmogący twórczą myślą doskonałej miłości (udowodniono naukowo, że myśl jest twórcza i wpływa na materię) Stworzył system duchowo-informacyjnej całości, w którym zjedzony owoc banana bez nasienia. Nie dla was, dla zwierząt (Rdz 1,29-30; 3) W systemie uczynił destrukcje, czyli falowe zakłócenia w oddziaływaniach informacyjnych. Wszelkich rodzajów informacji ze wszechinformacją. Oraz negatywne myśli, słowa i uczynki, uczynili i czynią w systemie destrukcje, za którą ponieśli konsekwencje w wodach potopu (Rdz 6,5) Analogicznie do współczesnych...
Piszesz jakieś banialuki i nie można się z Tobą porozumieć. Zmień to proszę, bo to nic nie wnosi.
„Marto, Marto, martwisz się i niepokoisz o wiele, a potrzeba tylko jednego.” Łk 10.41-42
fakir07
kacperek29 pisze: 04 cze 2024, 11:38
fakir07 pisze: 04 cze 2024, 11:20 udowodniono naukowo, że myśl jest twórcza i wpływa na materię
Poproszę dowód.
fakir07 pisze: 04 cze 2024, 11:20 Stworzył system duchowo-informacyjnej całości, w którym zjedzony owoc banana bez nasienia. Nie dla was, dla zwierząt (Rdz 1,29-30; 3) W systemie uczynił destrukcje, czyli falowe zakłócenia w oddziaływaniach informacyjnych. Wszelkich rodzajów informacji ze wszechinformacją. Oraz negatywne myśli, słowa i uczynki, uczynili i czynią w systemie destrukcje, za którą ponieśli konsekwencje w wodach potopu (Rdz 6,5) Analogicznie do współczesnych...
Wybacz, ale tu nawet nie ma co komentować.
Eksperyment R. Jahnsa i B. Dunnes z Princeton University, że myśl jest twórcza i wpływa na materie.

Dodano po 2 minutach 42 sekundach:
daniel pisze: 04 cze 2024, 11:39
fakir07 pisze: 04 cze 2024, 11:20 Bóg Wszechmogący twórczą myślą doskonałej miłości (udowodniono naukowo, że myśl jest twórcza i wpływa na materię) Stworzył system duchowo-informacyjnej całości, w którym zjedzony owoc banana bez nasienia. Nie dla was, dla zwierząt (Rdz 1,29-30; 3) W systemie uczynił destrukcje, czyli falowe zakłócenia w oddziaływaniach informacyjnych. Wszelkich rodzajów informacji ze wszechinformacją. Oraz negatywne myśli, słowa i uczynki, uczynili i czynią w systemie destrukcje, za którą ponieśli konsekwencje w wodach potopu (Rdz 6,5) Analogicznie do współczesnych...
Piszesz jakieś banialuki i nie można się z Tobą porozumieć. Zmień to proszę, bo to nic nie wnosi.
Proszę uzasadnić pomówienie. Brak uzasadnienia będzie dowodem, że piszesz o sobie, wskazując innych.
Awatar użytkownika
daniel
fakir07 pisze: 04 cze 2024, 12:25 Proszę uzasadnić pomówienie. Brak uzasadnienia będzie dowodem, że piszesz o sobie, wskazując innych.
Pomówienie dotyczy osób. Ja uważam, że piszesz skrajnie niezrozumiale, niekomunikatywnie, nierelacyjnie. Twój sposób pisania nie służy dialogowi ani rozmowie. Głosisz tezy, których nie możesz udowodnić, wytłumaczyć i mają się nijak do rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Magnolia
Kochani, zamykam ten wątek z pod braku porozumienia między adwersarzami i z powodu zbyt częstego łamania regulaminu tego miejsca.
mgr teologii,