§ 1. Celem Forum Dolina Modlitwy jest rozwój osobisty oraz prawidłowa formacja chrześcijanina w wierze katolickiej.
§ 2. Na forum prowadzimy dyskusje w tematach związanych z religią i wiarą katolicką, oraz tematami, które są ważne dla katolików. Dyskusja na tematy polityczne, socjologiczne, antropologiczne, kulturowe, dopuszczalna jest tylko w celach omawiania prawd obiektywnych, z zachowaniem poszanowania osób, w kontekście wiary, historii, wydarzeń i sytuacji społecznych.
§ 3. Forum jest otwarte dla osób wierzących, dla osób poszukujących Boga, dla osób wątpiących lub chcących zasięgnąć rady lub opinii zarejestrowanych członków forum. Prawo do wypowiedzi posiadają wyłącznie osoby zarejestrowane.
Używany login nie może obrażać niczyich uczuć.
3a - W sytuacjach, gdy użytkownik szuka pomocy, wszelkie odpowiedzi powinny być udzielane w sposób zgodny z nauką i wartościami Kościoła katolickiego.
A ty sugerujesz:
Magnolia pisze: 03 cze 2026, 16:39
Rozumiem, jesteś sfrustrowany, bo trzeba wyjsć ze swojej strefy komfortu... To jest forum dla katolików. Ale katolik ma przede wszystkim miłować ludzi (bliźnich) to jak traktujemy maluczkich to jak byśmy Jezusa traktowali... Ja tak to rozumiem.
Może nie zrozumiałaś. Ja nie mam zamiaru wychodzić z jakiejkolwiek strefy komfortu. Ja na forum jestem, że rozmawiać merytorycznie na pewnym poziomie. W regulaminie nic nie ma o tym, że poziom forum będzie równany tak, żeby ktoś się nie poczuł źle.
Jak widzę idziesz grubo i zarzucasz mi, że ja nie miłuje bliźnich. No cóż masz prawo mnie tak oceniać ale jest to błędna ocena.
Wiesz na innym forum był pewien gość zakręcony i wypisywał różne dziwactwa. Miał nick krzysiekniepiekło. Skończyło się tak, że podziękowano mu przynajmniej na trzech forach dyskusyjnych. Powód zaniżanie poziomu dyskusji. Brak merytorycznych odpowiedzi. Brak rozmawiania o faktach a trzymanie się emocji i nie reagowania na argumenty.
Dlatego pytam to ma być forum dyskusyjne czy forum specjalne?
Wszystko zależy jak je definiujesz i od tego zależy jakie cele stawiasz forum.
Z tego co piszesz i jak mamy spór już po raz drugi o to samo to wnioskuję, że jednak nie jest to forum dyskusyjne.
Postać Rain Man'a pokazuje że autystycy mogą być w czymś wspaniali np w liczeniu, ale nie rozumieją rzeczywistości jak inni, albo patrzą schematami, albo nie lubią zmian, albo nie umieją czegoś zrozumieć i przekroczyć pewnych spraw, które są banalne dla innych. i że to otoczenie powinno zrozumieć jak oni funkcjonują i się dostosować, bo wymaganie aby autystyk się dostosował do zasad jest... absurdem, to ponad jego możliwości.
Pięknie i co ta wiedza wnosi do forum dyskusyjnego? To może zróbmy promocje na zapisy osób z jakiś oddziałów psychiatrycznych i zobaczymy co się będzie działo.
Nie widzisz naprawdę, że to nie rozwija w żaden sposób poziomu dyskusji?
Mogę się mylić w rozeznaniu, ale wg mnie przypisywanie Dawidowi złych intencji, zamiast rozumieć jakie ma ograniczenia....jest (dokończ zdanie sam).
Po pierwsze to nie wiemy czy ma on takie orzeczenie czy nie. A może on po prostu rżnie głupa aby móc pisać jak pisze.
Po drugie jeśli się mylę w ocenie (a taki zarzut nie tylko ja postawiłem), że on wykorzystuje swoje schorzenie (robię tutaj założenie, że on naprawdę jest chory a nie tylko tak pisze) to czemu nie zarzucasz tego
@bramin a tylko mnie?
Widzę to tak, że ośmieliłem się zauważyć podwójne standardy.
I piszesz to bo oczekujesz żebyśmy zrozumieli że masz ograniczenia, czyli nieumiejętność czegoś... prawda?
Nie, nie oczekuję zrozumienia. Zakładam, że to forum dyskusyjne. A miało to złagodzić to co pisałem wcześniej. To powiedzmy tak. Mało mnie obchodzi kto jakie ma zaburzenia. Jesteśmy na forum dyskusyjnym a nie forum pomocy psychologicznej i opieki nad osobami niepełnosprawnymi intelektualnie. Zakładam, że inni uczestnicy biorący w rozmowie będą posługiwali się wiedzą, faktami i będą odpowiadać merytorycznie w oparciu fakty i używając argumentów a nie jak coś czuje. Ja mam katar i nic nie czuję.
Dawid tez ma takie ograniczenia, podpis mial to wszystkim uświadamiać. Że nie odpowiada na pytania, że nie pojmuje, że nie rozróżnia odcieni szarości w dyskusji, ani nie ma pełnej świadomości ze pisze herezje - bo on pisze to co myśli.
I co w związku z tym? Wracamy do podstawowego pytania. Jaki jest cel forum.
Dodano po 3 minutach 39 sekundach:
Tak ci przypomnę
bramin pisze: 03 cze 2026, 9:10
@dawidis proszę swoich osobistych problemów, czyli zaburzeń psychicznych nie przenosić do dyskusji.
Robisz to świadomie lub nieświadomie więc proszę usunąć swój podpis informujący o Twoich zaburzeniach.
Po drugie zwracam Ci uwagę, iż forum powstało po to, aby dyskutować z żywymi uczestnikami a nie z AI. Twój glos w dyskusji to Twoje przemyślenia, refleksje a nie tylko zalewanie cytatami z AI, flooding na forum jest zabroniony!
Proszę ponadto czytać co piszą inni użytkownicy i do ich wypowiedzi się odnosić bo mam wrażenie, oby mylne, ze jest to z Twojej strony trolling a to nie będzie tolerowane na forum. Potraktuj to jako pierwsze upomnienie.